Foto: penguins.nhl.com

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers izārstējis savainojumu un prognozējami nosūtīts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", vēsta NHL klubs.

Patlaban 22 gadus vecais Bļugers laikā, kad dziedēja savainojumu, atradās NHL kluba sarakstā, taču pēc izveseļošanās nosūtīts uz AHL.

Šosezon Bļugers vēl nav aizvadījis nevienu maču, jo savainojumu guva neilgi pirms sezonas sākuma.

Vilksbāres/Skrentonas vienība ar 31 punktu 21 spēlē ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā un ir starp līgas līderēm.

Bļugers martā ar "Penguins" parakstīja divu gadu sākuma līmeņa līgumu, kas spēkā stājās no šīs sezonas.

Bļugers iepriekšējā sezonā AHL regulārajā čempionātā aizvadīja desmit spēles, pie rezultativitātes punktiem netiekot un nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -2. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš tikpat mačos tika pie rezultatīvas piespēles un neitrāla lietderības koeficienta.

Bļugeru 2012. gada NHL draftā "Penguins" izvēlējās otrajā kārtā ar 52. numuru, līdz ar to uzbrucējs ir trešais visaugstāk draftā iekļuvušais Latvijas hokejists pēc Zemgus Girgensona un Sanda Ozoliņa.

Pirms tam četras sezonas Bļugers nospēlēja Minesotas Štata universitātes komandā "Mavericks", kas spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā.

Uz Ziemeļameriku Bļugers devās jau 2009. gadā, spēlējot ASV junioru līgā, bet no 2012./2013. gada sezonas viņš pārstāvēja Minesotas Štata universitāti.

Bļugers no 2012. līdz 2014. gadam pārstāvēja Latvijas U-20 izlasi trīs pasaules čempionātos junioriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!