Latvija pret šī brīža titulētāko Pasaules hokeja izlasi četras reizes kapitulēja mazākumā, savukārt mūsējie tikai reizi spēja realizēt viena vīra pārsvaru.
Mūsējo vārtu vīrs Edgars Masaļskis pēc spēles abus pēdējos ielaistos vārtus „ņēma” uz sevi, taču atzina, ka komandas spēle mazākumā bija tālu no vēlamās.

Tieši tāpat Latvija gauži bezspēcīga bija vairākumā. Kā atzina galvenais treneris Leonīds Beresņevs, tad šeit galvenais arguments bija kanādiešu fantastiskā māka saspēlēties pa visu laukumu, atrast brīvu spēlētāju un ļoti cieši segt pretinieku viņa aizsardzības zonā.

Šobrīd labākā maiņa Latvijas izlasē bija HK "Rīga 2000" virknējums, kas gandrīz katrā laukumā pavadītajā epizodē izveidoja bīstamu uzbrukumu Martina Brodēra sargātajiem vārtiem. No Latvijas četriem gūtajiem vārtiem, divi viņu kontā.

Ģirts Ankipāns: ´Mēs esam apmierināti ar komanda sniegumu, izņemot to, ka ielaidām mazākumā muļķīgus vārtus. Kopumā nevērtēju maiņu, visa komanda nospēlēja labi un viss. Tajā strīdīgajā momentā, kad guvu vārtus, uzreiz nebiju pārliecināts par 100%, vienkārši jutu, ka ripa bija vārtos. Tā nevarēja būt, ka Brodērs to izvilka. Trajektorija bija tāda, ka viņš nevarēja paspēt izstiepties tik tālu.”

Tomēr šķiet, ka ne līdz galam tiek izmantots ātrais un fiziskais Mārtiņš Cipulis, kura galvenais trumpis ir piespēles saņemšana ātrā slidojumā, šajā spēlē tikai reizi Mārtiņš ripu saņēma šādā situācijā.

Metienu attiecība vēl pirms pēdējās trešdaļas bija nomācoši par labu Kanādas izlasei – 33:14, beigās 45:24.

Pēc pārbaudes spēles 25.aprīlī Rīgā, Leonīds Beresņevs uzsvēra, ka vienu trešdaļu uzvarēt un vienu nospēlēt neizšķirti ar pasaules čempioniem ir prestiži. Tieši tāda pati statistika ir šajā spēlē – 1:1 pēc pirmās trešdaļas, 2:1 pēdējā. Bet par likumsakarību jau ir kļuvusi Latvijas izlases nevarība otrajās trešdaļās. Arī pārbaudes spēlēs pret Slovākiju, Kanādu un Somiju tika zaudēts tieši otrajā spēles trešdaļā.

Līdz pat otrās trešdaļas vidum (kad rezultāts bija 2:2) Latvijas izlase ievēroja spēles disciplīnu, praktiski, ne reizi neiekrita kanādiešu ātro pretuzbrukumu slazdos. Veiksmīga spēle vidējā zonā, tik, ja nebūtu šo četru noraidījumu...

Vēl vairāk – vienādos sastāvos spēlējot Latvijas izlase kanādiešu agresīvajai spēka spēlei lika pretī pašaizliedzību un cīņu par katru laukuma centimetru.

Divas lietas, kuras varam mācīties no titulētajiem sāncenšiem – spēle nevienādos sastāvos. Vairākumā saspēle un spēka spiediens pretinieku vārtu laukumā (Edgaram Masaļskim tika trāpīts ar nūju pa galvu, bet Raiens Smits sāpīgi pēc svilpes ar nūju iesita vārtsargam pa neaizsargātu vietu kājā).

„Tāda jau tā spēle ar kanādiešiem ir bijusi, ka viņi „lien” uz vārtiem. Cenšas man traucēt. Mača vidū man tā spēle nojuka un vārtos jutos ne visai labi. Varbūt arī nogurums bija sakrājies. Žēl, ka tieši šajā spēlē, kad guvām tik daudz vārtus, man nebija veiksmīgā diena. Pie savādākas manas spēles mēs varbūt viņiem kādu punktu būtu atņēmuši,” tā cīņu vārtu priekšā un vārtos komentē Masaļskis.

TV3 komentētājs un HK „Rīga 2000” uzbrucējs Artis Ābols uzskata, ka galvenā problēma ir Kanādas izlases ātrā saspēle vairākumā, kas lika mūsējiem iespiesties vārtu priekšā, kā arī izteikti agresīva spēle pret Masaļski.

Tomēr kopējā atmosfēra tribīnēs spēles laikā un pēc bija fantastiska. Insbrukā ir ieradušies ap 3000 atbalstītāju un ja pagaidām mūsu izlase ir nedaudz vājākā kā Kanāda, tad fani pavisam noteikti ir labākie pasaulē.

Tagad divas brīvdienas un spēle pret ASV izlasi, kas čempionātu uzsāks svētdien, tiekoties ar Slovēniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!