Abās sestdienas pēcpusdienas spēlēs Insbrukā un Vīnē savā starpā tikās četras izlases, kuru saknes ir meklējamas Padomju hokeja skolā. Latvija pret Ukrainu un Baltkrievija pret Kazahstānu. Piektajai un titulētākajai šīs skolas komandai – Krievijas izlasei sestdiena bija brīvdiena.
Abās spēlēs spēles pirmās trešdaļas bija analogas, jo bija skaidra viena dzīves patiesība – tik līdzīgu un savā starpā pazīstamu komandu sāncensībā uzvarēs tā, kas pirmā gūs vārtus. Abos dueļos tieši tā arī notika. Artūram Irbem šī bija pirmā sausā spēle šajā čempionātā, savukārt baltkrievam Andrejam Mezinam šī bija jau otrā. Tūlīt pēc spēles Artūrs Irbe mēģināja atcerēties iepriekšējo sauso spēli izlases sastāvā – pēc ilgākas pauzes ar žurnālistu palīdzību tika atsaukta atmiņā spēle pret Norvēģiju 2001.gadā Vācijā.

Baltkrievija smagā cīņā, otro reizi ripu raidot jau tukšos vārtos, ar 2:0 pieveica Kazahstānu, savukārt Latvijas izlases veikums pirmajā trešdaļā bija tālu no vēlamā. Šķita, ka abas komandas gaida pretinieku kļūdas. Vienīgo mūsējie sagaidīja otrajā trešdaļā, kaut tās sākums tika aizvadīts cīņā, kurā bīstamu momentu pie Irbes un Konstantīna Simčuka vārtiem bija ļoti maz. Līdz Leonīda Tambijeva gūtajiem vārtiem, tikai Aleksejs Širokovs paspīdēja ar efektīgu un efektīvu spēka paņēmienu. Citās domās par otro trešdaļu ir Latvijas izlases treneris Harijs Vītoliņš, kurš atzina, ka šis ir bijis Latvijas izlases labākais periods visā čempionātā.

Muguras traumu pēc saskriešanās ar komandas biedru Bogdanu Savenko guva ukrainis Jurijs Guņko, bet jau šobrīd ir skaidrs, ka aizsargam sliktākajā gadījumā ir izkustējušies muguras skriemeļi, bet pēc rentgena caurskates ukrainis ir kopā ar komandu.

Kārlis Skrastiņš un Aleksandrs Semjonovs, pēdējais par spīti ieplīsušam kājas mazajam pirkstiņam, katrs guva pa vārtiem pēdējā trešdaļā. Šie abiem bija otrie precīzie raidījumi šajā čempionātā.

Precīzi un pārliecinoši Latvijas izlase nospēlēja spēles beigas, nevienu mirkli neļaujot apšaubīt šīs spēles uzvarētāja godu.

Interesantākais notika pēc spēles – izrādās, ka Latvijas izlases vadībā nav cilvēks, kurš pārzinātu jaunu spēlētāju pieteikšanas kārtību, jo vēl šorīt spēlei gatavojās vakar piecos pēcpusdienā no Rīgas izsauktais junioru izlases aizsargs Oskars Bārtulis. Tikai ierodoties divas stundas pirms spēles Insbrukas Olimpiskajā ledus hallē 17 gadus vecais aizsargs tika nostādīts fakta priekšā – kā izrādās, tad otrajā posmā drīkst pieteikt jaunus spēlētājus, tikai atsaucot kāda kandidatūru šobrīd esošajā spēlētāju sarakstā. Kā atzina jaunais aizsargs, tad šobrīd pārliecība par iespēju debitēt Latvijas izlases sastāvā Pasaules čempionātā ir miglā tīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!