Foto: LETA

Tuvojoties pērn jūnijā Rīgā traģiski bojāgājušā latviešu hokejista Kristiāna Pelša nāves gadadienai, viņa pēdējā kluba - Rietumu hokeja līgas (WHL) komandas Edmontonas "Oil Kings" - spēlētāji savu kādreizējo komandas biedru joprojām tur gaišā atmiņā, vēsta laikraksts "The Edmonton Journal".

"Oil Kings" komanda šo sezonu velta Pelša piemiņai, par sezonas devīzi izvirzot "Spēlē par Pelšu" ("Play for Pelssy"). Uzšuve ar šiem vārdiem rotā katra komandas hokejista spēles krekla iekšpusi, bet uz spēlētāju ķiverēm izvietota uzlīme ar Pelša numuru, iniciāļiem un Latvijas karogu.

Tāpat komandas ģērbtuvē pie sienas karājas uzbrucēja spēles krekls, bet vienības hokejisti neslēpj, ka šīs sezonas komandas sekmīgais sniegums ir veltāms tieši Pelšam.

"Notikušais nekādi nešķita loģisks. Kad visi sanācām uz pirmssezonas treniņnometni, nekādi nevarējām atgūties, jo arī viņam tur bija jābūt," atmiņās dalās "Oil Kings" komandas uzbrucējs Mičs Moross, kurš bija paguvis ar latvieti ļoti sadraudzēties. "Tas bija patiešām smagi, visiem virs galvas bija mākonis ar atmiņām par viņu. Visa komanda no sirds sēroja."

"Zinu, ka vairāki spēlētāji runāja ar mūsu kapelānu. Vēlos, lai es to būtu darījis vairāk, jo notikušais sāp joprojām," turpina hokejists.

Otro sezonu "Oil Kings" komandā aizvada Latvijas uzbrucējs Edgars Kulda, kurš šogad ir viens no vienības uzbrukuma līderiem.

Edmontonas klubs pašlaik WHL izslēgšanas spēļu turnīrā ir ticis līdz Austrumu konferences finālsērijai.

Kā ziņots, 2010.gadā tobrīd 17 gadus veco Pelšu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 181.numuru izvēlējās Edmontonas "Oilers" vienība. Tās rindās viņš nepaguva aizvadīt nevienu spēli, lielākoties spēlējot fārmklubos - WHL komandā "Oil Kings", Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubā Stoktonas "Thunder" un Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Oklakomastijas "Barons".

Pelšs spēlējis Latvijas U-18 un U-20 izlasēs, bet pieaugušo izlases sastāvā debitēja 2011.gada 8.aprīļa spēlē pret Somijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!