Foto: F64

Latvijas hokeja uzbrucējs Herberts Vasiļjevs ceturtdien guva vārtus jaunizveidotās hokeja Čempionu līgas (HCL) ievadā, tomēr viņa pārstāvētā Krēfeldes "Pinguine" komanda ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) savā laukumā piekāpās Zviedrijas čempionei Šellefteo AIK.

Tieši Vasiļjevs astotajā minūtē, cīnoties vairākumā, atklāja mača rezultātu, tomēr AIK atbildēja ar diviem precīziem metieniem un izcīnīja uzvaru.

Latvijas uzbrucējs cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Otrajā trešdaļā Zviedrijas komanda kļuva labāka. Mēs pieļāvām pāris kļūdu, un tas maksāja maču," pēc spēles izteicās Vasiļjevs, atzīstot, ka "Pinguine" vēl nepieciešams sakārtot savu spēli. "Mēs nevaram ļaut pretiniekiem darīt visu, ko viņi vēlas."

Abas komandas sacenšas Čempionu līgas J apakšgrupā, kuras otrajā pirmās kārtas mačā Somijas vienība Helsinku IFK izbraukumā ar 5:4 (0:3, 2:1, 2:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica "SonderjyskE" no Dānijas.

Neveiksmi cieta arī Vācijas čempioni Ingolštates ERC, kuru sastāvā spēlē Vācijā dzimušais latviešu izcelsmes uzbrucējs Edijs Rinke-Leitāns. ERC ar 1:5 (0:0, 1:2, 0:3) izbraukumā piekāpās Čehijas komandai Vitkovices "Steel", bet bijušais Latvijas U-18 izlases hokejists atzīmējās ar četrām (2+2) soda minūtēm.

Vēl vienā H grupas mačā Somijas komanda Lāpenrantas "SaiPa" izbraukumā ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pārspēja "Zug" hokejistus no Šveices.

Tāpat laukumā ceturtdien izgāja arī Latvijas uzbrucējs Koba Jass, kura pārstāvētā Čehijas komanda Liberecas "Bili Tygri" ar 3:4 (0:2, 2:2, 1:0) savā laukumā zaudēja Oulu "Karpat" vienībai no Somijas. Jass maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Citā A grupas mačā Vācijas vienība Ķelnes "Haie" ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) savā laukumā pieveica "Košice" no Slovākijas.

Savukārt 17 gadus vecā Latvijas uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Norvēģijas vienība Stavangeras "Oilers" ceturtdien ar 3:7 (3:1, 0:4, 0:2) izbraukumā piekāpās Tamperes "Tappara" no Somijas, kaut norvēģi guva pirmos trīs vārtus mačā. Balcers cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tāpat E grupā ceturtdien Triņecas "Ocelari" no Čehijas ar 7:0 (2:0, 3:0, 2:0) savā laukumā sagrāva Šveices vienību "Bern".

Vēl no Latvijas hokejistiem piektdien turnīrā varētu iesaistīties vārtsargs Mārtiņš Raitums, kura pārstāvētā Lielbritānijas komanda Notingemas "Panthers" samēros spēkus ar Somijas vienību Raumas "Lukko".

Savukārt latviešu izcelsmes uzbrucēja Ralfa Rinkes pārstāvētā Vācijas komanda Hamburgas "Freezers" tiksies ar "Lulea" no Zviedrijas, tomēr jaunākais no brāļiem Rinkēm sezonu sāks Vācijas otrās līgas vienībā Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins".

Čempionu līgas pirmajā posmā 44 komandas sadalītas 11 apakšgrupās un tajā izspēlēs mačus līdz 8.oktobrim. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas labākā komanda un piecas labākās no otrajās vietās palikušajām.

Sacensību fināls paredzēs nākamā gada februārī.

Sacensībās A licence piešķirta 26 komandām, kas pērnā decembra sākumā dibināja jauno Eiropas hokeja klubu čempionātu, ko nodēvēja par hokeja Čempionu līgu. Vēl 12 vienības ar B licenci tika izvēlētas sešās valstīs, kuru komandas dibināja turnīru, bet sešas komandas sacensībās iesaistīsies ar C licenci jeb speciālo ielūgumu. Uz to drīkstēja pretendēt komandas no Slovākijas, Norvēģijas, Dānijas, Francijas, Itālijas un Lielbritānijas.

Turnīra dibinātājvienības savās rokās tur galveno Čempionu līgas kontrolpaketi - to īpašumā atrodas 63% čempionāta akciju, kamēr sešu valstu līgām pieder 25%, bet IIHF - 12%.

Čempionu līgas pirmajā sezonā nepiedalīsies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas, bet sarunas par šo vienību iesaistīšanos otrajā sezonā turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!