Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ar rezultatīvu piespēli kārtējā Vācijas hokeja čempionāta (DEL) spēlē svētdien izcēlās bijušais Latvijas valstsvienības kapteinis Herberts Vasiļjevs, palīdzot Krēfeldes "Pinguine" komandai izcīnīt uzvaru un izvirzīties čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā.

Aizvadītajā mačā "Pinguine" savā laukumā ar 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēt Berlīnes "Eisbaren" vienību.

Vasiļjevs, kurš iepriekšējās divās sezonās nebija Krēfeldes vienības pieteikumā, jo ārstēja nelielu kakla savainojumu, palīdzēja Ričardam Pavļikovskim pirmajā trešdaļā panākt izlīdzinājumu 1:1.

Tāpat šajā mačā latvietis izpildīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Šosezon Vasiļjevs piedalījies 31 spēlē, kurās guvis desmit vārtus un veicis 18 rezultatīvas piespēles. Viņš pašlaik ieņem 14.vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja Latvijas izlases aizsarga Māra Jasa pārstāvētā Hannoveres "Scorpions" komanda, kas ar 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) izbraukumā piekāpās Ķelnes "Haie" vienībai.

Jass šoreiz atzīmējās ar vienu metienu pa pretinieku vienības vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Kā zināms, "Scorpions" komandu vada Latvijas speciālists Igors Pavlovs.

Kopvērtējumā "Pinguine" komanda ar 61 punktu 33 spēlēs tagad ir turnīra līdere, bet "Scorpions" ar 47 punktiem tikpat mačos ir devītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!