Foto: F64

Ar rezultatīvu piespēli Vācijas augstākās līgas (DEL) čempionāta regulārā turnīra cīņā piektdien izcēlās pieredzējušais Latvijas uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, palīdzot viņa pārstāvētajai Krēfeldes "Pinguine" komandai ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) savā laukumā apspēlēt Štraubingas "Tigers" komandu.

Vasiļjevs ar rezultatīvu piespēli izcēlās komandas pirmo vārtu guvumā, kad Istvāns Sofrons 48.minūtē atklāja cīņas rezultātu.

Vasiļjevs šo dueli noslēdza ar trim metieniem pa pretinieku vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon pieredzējušais uzbrucējs piecu spēļu laikā guvis vienus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Pie panākuma izdevies tikt arī latviešu izcelsmes uzbrucēja Edija Rinkes-Leitāna pārstāvētajai čempionvienībai Ingolštates ERC, kas izbraukumā ar 3:2 (3:0, 0:1, 0:1) pieveica Diseldorfas EG hokejistus.

Rinke-Leitāns cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu un divām soda minūtēm.

Uzvara arī Rinkes-Leitāna brāļa uzbrucēja Ralfa Rinkes pārstāvētajam Hamburgas "Freezers" klubam, kas savā laukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pieveica Volfsburgas "Grizzly Adams".

Rinke šo dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr zaudējumu cietusi pieredzējušā latviešu aizsarga Arvīda Reķa pārstāvētā Augsburgas "Panther", kas izbraukumā ar 2:4 (0:1, 1:1, 1:2) atzina Šveningenes "Wild Wings" pārākumu.

Reķis šo maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Vācijas čempionāta kopvērtējumā pēc piecām kārtām Reķa pārstāvētā "Panther" komanda ar deviņiem punktiem ir ceturtā. ERC ar tikpat punktiem pakāpās uz piekto pozīciju, "Pinguine" vienība ar sešiem punktiem atrodama 11.pozīcijā, bet "Freezers" hokejisti ar trim punktiem ir 13.vietā 14 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!