Foto: F64

Pieredzējušais latviešu uzbrucējs Herberts Vasiļjevs otrdien guva vārtus un tika pie rezultatīvas piespēles hokeja Čempionu līgas apakšgrupu turnīra noslēdzošās, sestās, kārtas spēlē, bet viņa pārstāvētā Vācijas komanda Krēfeldes "Pinguine" izcīnīja savu pirmo un vienīgo uzvaru.

"Pinguine" komanda izbraukumā ar 5:4 (2:0, 1:3, 2:1) pārspēja "SonderjyskE" vienību no Dānijas. Vispirms mača 13.minūtē Vasiļjevs panāca 2:0 viesu komandas labā, bet trešās trešdaļas astotajā minūtē pēc viņa rezultatīvas piespēles rezultāts kļuva 4:3 "Pinguine" labā.

Vasiļjevs darbojās savas vienības pirmajā maiņā, veicot vienu metienu pa vārtiem un iekrājot pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Sešās šī turnīra spēlēs latvietis iekrāja divus vārtu guvumus un vienu rezultatīvu piespēli.

Ar trim punktiem "Pinguine" komanda palika J apakšgrupas pēdējā vietā, dalību turnīrā noslēdzot.

Vienīgā no Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām, kas turpina cīņu par vietu nākamajā posmā, ir uzbrucēja Kobas Jasa pārstāvētā Čehijas komanda Liberecas "Bili Tygri". Tā izšķirošo cīņu aizvadīs trešdien izbraukumā pret Oulu "Karpat" no Somijas, un cerības uz nākamā posma sasniegšanu vienībai dos vien uzvara pamatlaikā.

Citviet otrdien gados jaunā uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Norvēģijas vienība Stavangeras "Oilers" savā laukumā ar 5:2 (0:0, 0:2, 5:0) uzvarēja "Bern" komandu no Šveices. Pašlaik 17 gadus vecais hokejists spēlēja savas komandas trešajā maiņā, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Ar 11 punktiem "Oilers" ieņēma E apakšgrupas otro vietu, taču nākamo posmu nesasniedza. No tā komandu šķīra tikai viens iegūts punkts.

Tāpat otrdien Latvijas izcelsmes uzbrucēja Ralfa Rinkes pārstāvētā Vācijas komanda Hamburgas "Freezers" ar 6:0 (1:0, 5:0, 0:0) savā laukumā sagrāva Notingemas "Panthers" vienību no Lielbritānijas, bet mājinieku ceturtās maiņas uzbrucējs Rinke statistikā atzīmējās ar divu minūšu noraidījumu, trim metieniem pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu.

Ar trim punktiem Vācijas pārstāvji ierindojās K apakšgrupas trešajā pozīcijā.

Vēl divas vienības otrdien dalību turnīrā noslēdza ar spēlēm bez Latvijas hokejistu dalības. Vācijas čempioni Ingolštates ERC, kuru sastāvā spēlē Vācijā dzimušais latviešu izcelsmes uzbrucējs Edijs Rinke-Leitāns, ar 3:2 (0:0, 2:0, 0:2, 1:0) savā laukumā pagarinājumā pārspēja "EV Zug" komandu no Šveices, bet aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Itālijas komanda Bolcāno "Foxes" ar 4:3 (0:1, 1:2, 3:0) savu skatītāju priekšā uzvarēja Čehijas klubu Pardubices "ČSOB Pojištovna".

Ar sešiem punktiem ERC komanda H apakšgrupu noslēdza pēdējā, ceturtajā, vietā, bet "Foxes" ar deviņiem punktiem palika trešā F apakšgrupā.

Čempionu līgas pirmajā posmā 44 komandas sadalītas 11 apakšgrupās un tajā izspēlēs mačus līdz 8.oktobrim. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas labākā komanda un piecas labākās no otrajās vietās palikušajām.

Sacensību fināls paredzēts nākamā gada februārī.

Sacensībās A licence piešķirta 26 komandām, kas pērnā decembra sākumā dibināja jauno Eiropas hokeja klubu čempionātu, ko nodēvēja par Čempionu līgu. Vēl 12 vienības ar B licenci tika izvēlētas sešās valstīs, kuru komandas dibināja turnīru, bet sešas komandas sacensībās iesaistījušās ar C licenci jeb speciālo ielūgumu. Uz to drīkstēja pretendēt komandas no Slovākijas, Norvēģijas, Dānijas, Francijas, Itālijas un Lielbritānijas.

Turnīra dibinātājvienības savās rokās tur galveno Čempionu līgas kontrolpaketi - to īpašumā atrodas 63% čempionāta akciju, kamēr sešu valstu līgām pieder 25%, bet IIHF - 12%.

Čempionu līgas pirmajā sezonā nepiedalās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas, bet sarunas par šo vienību iesaistīšanos otrajā sezonā turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!