Foto: AP/Scanpix

Vašingtonas "Capitals" komandai pirmdien izdevās izcīnīt svarīgu uzvaru pār Ņujorkas "Islanders" Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā un nodrošināt sezonas turpinājumu un spēlēšanu NHL Austrumu konferences pusfinālā.

Pirms šīs spēles rezultāts sērijā bija neizšķirts, 3-3, un vēsturiski Vašingtonas klubam sēriju izšķirošie, septītie mači bijuši neveiksmīgi, taču šosezon viņiem izdevās lauzt šo "lāstu". "Capitals" pārspēja "Islanders" ar 2:1 un iekļuva Stenlija kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, kur tiksies ar Ņujorkas "Rangers". Uzvaras vārtus spēlē un sērijā guva krievu uzbrucējs Jevgeņijs Kuzņecovs.

Spēles likteni lielā mērā noteica "Capitals" teicamā spēles aizsardzībā - "Islanders" hokejisti spēja izdarīt tikai 11 metienus pa pretinieku vārtiem, kamēr viņu vārtsargam Jaroslavam Halākam bija, ko pastrādāt - "Capitals" spēlētāji izdarīja 26 metienus.

"Viņi izdarīja tikai 11 metienus, un tas izsaka visu," norāda "Capitals" galvenais treneris Barijs Trocs. "Mēs turējāmies pie sava spēles plāna, un bijām norunājuši, ka šajā spēlē parādīsim savu vislabāko sniegumu, neskatoties ne uz ko, jo komandas ir līdzīgi spēcīgas. Ja ar to pietiks, tiksim tālāk. Man šķiet, ka šī bija labākā spēle šajā sērijā, mēs tajā atdevām visu un katrs ir pelnījis uzslavu."

Pagājušosezon "Capitals" un "Rangers" Stenlija kausa izcīņā tikās Austrumu konferences pusfinālā, un toreiz septiņu spēļu sērijā uzvarēja ņujorkieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!