Latviešu uzbrucējs Rodrigo Ābols pirmdien guva vārtus un palīdzēja viņa pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" vienībai izcīnīt uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju turnīra noslēdzošajā mačā.

"Canucks" ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Kalgari "Flames" komandu, turnīru ar četriem punktiem noslēdzot otrajā vietā.

Trešā perioda vidū rezultāts bija 2:1 "Flames" labā, taču tad precīzu metienu uz pretinieku vārtiem izdarīja un izlīdzinājumu panāca latviešu hokejists.

Uzvaras vārtus šajā spēlē guva pērnā gada NHL drafta sestais numurs Džeiks Virtanens.

Kopā šajā duelī Ābols izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Tāpat latvietis tika atzīts par mača trešo spožāko zvaigzni.

Tikmēr cita latviešu hokejista Riharda Bukarta pārstāvētā Edmontonas "Oilers" pirmdien ar 4:5 (1:2, 1:0, 2:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Vinipegas "Jets" hokejistiem. Tiesa, tas komandai neliedza kopumā iekrāt piecus punktus un turnīru noslēgt pirmajā pozīcijā.

Bukarts šajā cīņā izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Kā zināms, jauno hokejistu turnīrā komandas Toronto "Maple Leafs" sastāvā spēlēja arī Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, kurš cīņā pret Otavas "Senators" jaunajiem talantiem izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Pie tam pirmdien hokejists tika uzaicināts pievienoties "Maple Leafs" galvenā sastāva nometnei, kas sāksies 17.septembrī.

Kā zināms, Dzierkalu jūnijā NHL draftā trešajā kārtā ar kopējo 68. numuru izraudzījās "Maple Leafs".

Tikmēr Ābolu Kanādas Hokeja līgas (CHL) jauno spēlētāju draftā ar 50. numuru izraudzījās Rietumu hokeja līgas (WHL) klubs Portlendas "Winterhawks", taču jau jūlija beigās tā panāca oficiālu vienošanos ar latviešu hokejistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!