Guvis vārtus Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pret Vankūveras "Canucks", Floridas "Panthers" čehu hokeja veterāns Jaromirs Jāgrs ir kļuvis par ceturto labāko vārtu guvēju NHL, liecina līgas statistika.

Jāgram šie bija 732. vārti NHL un viņš šajā statistikas sadaļā svētdien apsteidza Marselu Dionu. Līdz nākamajai ailītei, ko aizņem Brets Hals, Jāgram ir deviņi vārti.

"Vārtus gūt bija forši, bet uzvarēt - vēl labāk," pēc spēles, kurā "Panthers" pieveica "Canucks" ar 5:4, teica Jāgrs.

Diona rezultativitātes rekordu - 731 vārti - Jāgrs atkārtoja 10. decembra spēlē pret Vašingtonas "Capitals", taču nākamajos trijos mačos pie vārtu gūšanas čehu uzbrucējs netika.

Dions NHL rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ceturto vietu ieņēma no 1988. gada februāra līdz 2003. gada decembra, kad viņu no trešās pozīcijas izbīdīja Brets Hals, un viņš esot bijis gatavs, ka reiz kāds no spēlētājiem viņu vēlreiz pārspēs. "Tāda ir dzīve," intervijā televīzijas kanālam "Fox" par šo statistikas "padarīšanu" izteicās Dions. "Es savā laikā pārspēju ļoti daudzus labus spēlētājus, bet nekad tam īpaši nepievērsu uzmanību. Tas ir cieņas jautājums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!