Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokejists Aleksejs Širokovs intervijā "Kurbads TV" pastāstīja par savu pieredzi ārzemēs, atklājot sporta līdzjutējiem iepriekš nedzirdētas lietas par savu karjeru. Tāpat pieredzējušais uzbrucējs pastāstīja par jauno komandu HK "Kurbads", kā arī ieskicē savu redzējumu par Latvijas čempionātu.

Jau vēstīts, ka viņš pirms neilga laika pievienojās Latvijas vicečempioniem HK "Kurbads". Sezonu Aleksejs Širokovs sāka Latvijā "Rīga/Prizma" rindās, aizvadot vienu spēli, bet tad nokļuva Baltkrievijas klubā Grodņas "Neman" pie trenera Aigara Ciprusa. Cipruss pēc kāda laika tika atstādināts no amata, bet ar jauno treneri uzbrucējam neizveidojās labas attiecības, kā rezultātā spēlētājs janvārī atstāja klubu.

"Jau pirmajā sapulcē jaunais treneris paziņoja, ka es ar komandas biedru Atvaru Tribuncovu šeit nokļuvām pateicoties Ciprusam. Jau toreiz likās, ka tas ir mājiens, ka manas dienas "Neman" klubā ir skaitītas. Atvars tika atlaists ātrāk. Klubam pievienojās čehu hokejists, mans spēles laiks samazinājās un varēja nojaust, ka pēc kāda laika arī es būšu brīvs. Uz Kontinentālo kausu aizbrauca divi čehi un es. Pēc turnīra treneris pateica, ka, visticamāk, man būs jādodas prom un tā arī notika," skaidroja Širokovs.

Latvijas izlases hokejists savā karjerā pārstāvējis daudz dažādus klubus, bet labākās atmiņas viņam palikušas no Habarovskas, kur uzbrucējs pārstāvēja "Amur" komandu.

"Tas bija labs gads gan hokeja ziņā, gan arī kolektīvs bija lielisks. Bija patīkami uzspēlēt tur. Varu izcelt vienīgo sezonu ar Rīgas "Dinamo". Sākums "Dinamo" bija labs, taču vēlāk situācija pamainījās. Tāpat divi gadi Šveices NLB līgā bija labi, treneris Alberts Malgins man iemācīja tik daudz, cik līdz šim nebija devis neviens no treneriem. Šajā laikā sapratu, kā gatavoties spēlēm, kā sevi uzturēt pareizajā formā. Pie šīs atziņas nonācu, kad pārsniedzu 30 gadu vecuma slieksni. Esmu spēlējis pie Pjotra Vorobjova, Vladimira Krikunova un citiem labiem treneriem, bet pie viņiem neguvu tādu pieredzi, kādu ieguvu spēlējot Šveicē," atklāja uzbrucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!