Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases treneris Harijs Vītoliņš pēc zaudējuma otrajā pārbaudes spēlē ar Zviedriju atzina, ka zviedriem spēles gaitu izdevās salauzt pēc mazākumā gūtajiem vārtiem, informē Latvijas Hokeja federācija.

Atgādinām, ka piektdien otrajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase nenosargāja trīs vārtu pārsvaru un ar 4:7 zaudēja Zviedrijai. 30.martā pirmajā pārbaudes spēlē zviedri bija pārāki ar 4:1.

"Labi iesākām spēli, teicami pielietojām spēka spēli. Diemžēl, tiesnesis neiedeva acīmredzamu "bullīti" pret Gintu Meiju, kad viņš izskrēja viens pret vārtsargu un tika nogāzts, tā vietā tiesnesis zviedriem iedeva divas minūtes. Zviedri šajā mazākumā guva vārtus, kas salauza spēli. Arī mēs neiemetām, kad bija iespējas," teica Vītoliņš.

"Nav iemesla komandai pārmest, jo visi cīnījās. Bija savas problēmas: iepriekšējā spēlē Pujacs un Cipulis dabūja nelielas traumas un spēlē nepiedalījās, līdz ar to spēlējām ar trim aizsargu pāriem, Poreju ieliekot uzbrukumā," piebilda treneris. "Spēle parādīja, ka zviedri ir mobilizētāki un precīzāki. Tomēr bija daudz pozitīvu momentu, zinām savus mīnusus pie kuriem arī strādāsim."

Latvijas hokeja izlase tagad turpinās gatavošanos mājās, valstsvienībai pievienosies vēl vairāki spēlētāji, un 7. un 8.aprīlī "Arēnā Rīga" Latvijas hokejisti aizvadīs nākamās divas pārbaudes spēles – pret Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!