Foto: DELFI Aculiecinieks

Latvijas vīriešu hokeja čempionāta spēlē otrdien "Zemgale"/JLSS komanda izbraukumā tikai pēcspēles metienu sērijā ar 5:4 (1:1, 1:1, 2:2, 0:0, 1:0) uzvarēja "Rīga"/"Prizma" vienību.

Mača gaitā "Zemgale"/JLSS divas reizes izvirzījās vadībā ar vienu vārtu pārsvaru, bet trešajā trešdaļā ar 4:2 vadībā atradās laukuma saimnieki. Neizšķirtu līdz trešdaļas 17.minūtei atjaunoja Rihards Ķepītis, kurš realizēja soda metienu, un Krišs Kupčus, bet pēcspēles metienos uzvaru viesiem atnesa Viesturs Cimermanis.

Šajā mačā "Zemgale"/JLSS komandas galvenā trenera vietas izpildītāja amatā debitēja kādreizējais Latvijas izlases vārtsargs Juris Klodāns.

Čempionāta kopvērtējumā "SMScredit.lv" ar 64 punktiem 25 spēlēs ieņem pirmo vietu, bet otrie ar 57 punktiem 27 mačos ir "Juniors" hokejisti. Šīm komandām ar 47 punktiem 23 cīņās seko "Ozolnieki"/"Monarch", bet "Liepājas metalurgs 2" ar 45 punktiem 25 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā.

Piekto vietu ar 40 punktiem 24 mačos ieņem "Zemgale"/JLSS, bet pārējās komandas atpaliek daudz vairāk - sestajā vietā esošajai "Rīga"/"Prizma" komandai ir vien 17 punkti. Tai ar 14 punktiem seko "Rīga"/"Prizma 2", bet kopvērtējumu ar septiņiem punktiem noslēdz "Rīga 96".

Kā ziņots, šosezon Latvijas čempionātā piedalās astoņas komandas. No Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu pazudusi "Rīga"/LSPA vienība un Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija", līdz ar to pirmo reizi daudzu gadu laikā turnīrs zaudējis atklātā čempionāta statusu.

Savukārt čempionātā dalību atsaukušās Daugavpils "Latgale" vietā startē komanda "Rīga"/"Prizma 2'', kas tika apstiprināta jau pēc sezonas sākuma.

Pagājušajā sezonā finālsērijā otro reizi pēc kārtas uzvarēja "Liepājas metalurga 2" komanda, kas ar rezultātu 4-1 pārspēja "Ozolnieki"/"Monarch" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!