Foto: Sputnik/Scanpix

Iepriekšējās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa finālistu duelī Sanktpēterburgas SKA komanda, kuru trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, viesos ar 4:0 (0:0, 0:0, 4:0) uzvarēja Magņitogorskas "Metallurg" hokejistus.

Pēc diviem pirmajiem periodiem rezultāts bija neizšķirts, taču 45.minūtē Sergejs Širokovs atklāja rezultātu, turpinājumā izceļoties arī Iļjam Kablukovam, Sergejam Plotņikovam un Vladislavam Gavrikovam, SKA komandai izcīnot otro uzvaru pēc kārtas un 12 pēdējos 14 mačos.

Tikmēr "Metallurg" cieta vien otro neveiksmi pēdējos astoņos mačos.

SKA komandas vārtsargs Miko Koskinens atvairīja 21 pretinieku metienus, ceturto reizi šosezon paliekot "sausā".

Abas komandas iepriekšējā sezonā tikās Gagarina kausa izcīņas finālsērijā, kurā ar 4-1 triumfēja SKA.

Vēl pirmdien citā spēlē divu vadošo KHL Austrumu konferences komandu duelī Omskas "Avangard" savās mājās ar 5:3 (0:1, 2:2, 3:0) uzvarēja Kazaņas "Ak Bars".

Uzvarētājiem Iļja Mihejevs guva divus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli, kamēr Kirils Semjonovs un Pjotrs Hohrjakovs iemeta pa ripai un atdeva pa rezultatīgvai piespēlei.

"Avangard" divas reizes bija iedzinējos, bet 44.minūtē panāca 3:3, pēc tam iemetot vēl divus vārtus.

Citā mačā Ufas "Salavat Julajev" ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Kazahstānas klubu Astanas "Baris".

Šajā cīņā uzvarētājiem vārtus guva Tēmu Hartikainens un Līnuss Ūmarks, kamēr Andrejs Karejevs atvairīja 50 pretinieku metienus.

Zīmīgi, ka pirms šī mača tika paziņots, ka Ufas komandas rindas papildinās Vladimirs Tkačevs un Dmitrijs Sajustovs, kuri pagājušajā nedēļā pameta Vladivostokas "Admiral" komandu.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā pēc vēršanās arbitrāžas tiesā tika izbeigti piecu "Admiral" hokejistu līgumi, ne tikai Tkačeva un Sajustova, bet arī latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa vienošanās.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 114 punktiem 44 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA. Tai konferencē ar 96 punktiem 42 spēlēs seko Maskavas CSKA, bet vēl par 12 punktiem atpaliek Helsinku "Jokerit".

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra, ar 77 punktiem ir piektā, bet uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" vienība ar 68 punktiem atrodas septītajā pozīcijā.

Savukārt konferences pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 38 punktiem 44 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot trīs punktus. Latvijas klubs visas līgas vērtējumā apsteidz vienīgi Hantimansijskas "Jugra" vienību, kam ir pieci punkti mazāk.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 79 punktiem atrodas Kazaņas "Ak Bars" komanda, otrā ar 73 punktiem kā savas divīzijas līdere ir Omskas "Avangard", kamēr attiecīgi 79 un 77 punkti ir Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" kontā.

Savukārt Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 50 punktiem ir 11.pozīcijā, bet priekšpēdējā, 13.pozīcijā, ar 39 punktiem ir aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās., būdami starp tiem pieciem hokejistiem, kuru vidū bija arī Oskars Bārtulis, kuri atstāja Tālo Austrumu klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!