Foto: EPA/LETA

Graujošu uzvaru Pirmā kanāla kausa izcīņas jeb Eirotūres otrā posma otrās kārtas spēlē sestdien guva Krievijas valstsvienība, ko vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ar 8:1 (4:0, 3:1, 1:0) pārspējot Somiju.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Aleksandrs Radulovs un Iļja Kovaļčuks, kuriem abiem arī pa rezultatīvai piespēlei. Savukārt pa reizei precīzi bija Nikolajs Prohorkins, Daņils Apaļkovs, Maksims Čudinovs un Daniss Zaripovs.

Tikmēr Somijas izlasē vienīgo reizi atzīmējās Anti Pīlstrems.

Citā spēlē sestdien panākumu guva Čehijas izlase, kas ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pieveica Zviedriju. Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem iemeta Tomāšs Vincours, Tomāšs Filippi un Tomāšs Zohorna, bet zviedriem izcēlās Oskars Mellers.

Šajā mačā laukumā devās arī čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks, kuru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šonedēļ ievietoja atteikumu draftā.

Zīmīgi, ka pirmajās spēlēs ceturtdien uzvaras guva Zviedrijas un Somijas izlases, līdz ar to pēc divām kārtām katrai no valstsvienībām kopvērtējumā ir pa trim punktiem.

Kā zināms, novembra sākumā par Eirotūres pirmā posma jeb "Karjala" kausa izcīņas uzvarētāju kļuva Zviedrija.

Pēc šīs nedēļas turnīra februārī un aprīlī katra izlase aizvadīs vēl pa sešām spēlēm.

Pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Zviedrija.

Pasaules čempionāts 2016.gadā no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. A grupā (Maskavā) cīnīsies Latvija, Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Norvēģija, Dānija un Kazahstāna. Savukārt B grupā spēkosies Slovākija, Kanāda, Somija, ASV, Baltkrievija, Francija, Vācija un Ungārija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!