Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Oļegs Znaroks pēc Latvijas hokeja izlases ceturtdien piedzīvotā zaudējuma pārbaudes cīņā pret Somiju atzina, ka spēle viņam nepatika, un galvenais treneris vēlas lielāku spēles disciplīnas ievērošanu.


Iepriekšējās pārbaudes spēlēs pret Zviedriju Latvijas izlase nospēlēja labāk, taču jāņem vērā, ka hokejistiem pašlaik ir liela fiziskā slodze, un arī savu skatītāju spiediens varēja atstāt iespaidu, žurnālistiem teica Znaroks. Latvijas hokejisti nerealizējuši pašu radītos vārtu gūšanas momentus, lai gan tādu nebija maz. Ja izdotos iemest, spēles ritējums varēja pagriezties savādāk, sprieda Latvijas treneris.

"Bija daudz noraidījumu. To jānovērš, taču, iespējams, ka tas bija arī spēlētāju noguruma dēļ," sacīja Znaroks. "Disciplīna klibo. [Izlases kandidātiem] ir svarīgi noturēt spēles discplīnu," viņš piebilda.

Latvijas izlasei pārbaudes spēlēs jāmeklē divi centra uzbrucēji un kreisais malējais uzbrucējs, kas varētu iekļauties valstsvienībā startam pasaules čempionātā, pastāstīja Znaroks. Par svarīgu nosacījumu pārbaudes spēlēs viņš uzskata to, lai spēlētāji negūtu savainojumus, kā arī atgādināja, ka cīņas ar Somijas izlasi jaunajiem hokejistiem ir lieliska pieredze.

Piektdien otrajā spēlē pret Somiju nevarēs piedalīties Oskars Cibuļskis, kurš guva savainojumu. Znaroks solīja, ka spēlēs Georgijs Pujacs un juniors Kristians Pelšs. Turpretim Armandam Bērziņam vajadzēja spēlēt jau ceturtdien, taču viņš nopietni saindējies ar pārtiku.

Savukārt Somijas izlases galvenais treneris Juka Jalonens ar savas komandas veikumu bija apmierināts, sakot, ka par uzvaru viesos ar 5:0 ir jāpriecājas. Jalonens uzteica vārtsargu Tēmu Lasilu un savu pirmo maiņu, kas iemeta trīs vārtus. Abu komandu otrajā spēlē Jalonens gan sagaida sīvāku cīņu.

Kā ziņots, pirmajā pārbaudes mačā pret Somiju Latvijas izlase zaudēja ar 0:5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!