Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pagaidām neviens no spēlētājiem Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Oļegam Znarokam personīgi nav atteicis spēlēt pasaules čempionātā, intervijā portālam "telegraf.lv" izteicās Znaroks.

Šobrīd ir zināms, ka izlasē dažādu iemeslu dēļ pilnīgi noteikti nespēlēs trīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji - aizsargi Guntis Galviņš un Rodrigo Laviņš, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts.

Tikmēr publiskajā telpā parādījusies informācija arī par Laura Dārziņa nespēlēšanu pasaules čempionātā, kā arī vēl dažu spēlētāju nevēlēšanos šogad pārstāvēt Latvijas izlasi.

Znaroks intervijā "telegraf.lv" pastāstīja, ka šādas runas ir dzirdējis, taču pagaidām neviens spēlētājs viņam personīgi nav pateicis, ka nevēlas spēlēt pasaules čempionātā.

"Varbūt arī kādam nav lielas vēlēšanās spēlēt pasaules čempionātā, un es pat to pieļauju, taču pagaidām neviens personīgi pie manis nav vērsies," izteicās Znaroks. "Ja spēlētāji ir ar kaut ko neapmierināti, tad tikai organizācijas ziņā."

Kā ziņots, pretēji Galviņam Mārtiņš Karsums un Aleksandrs Ņiživijs pēc sezonas beigām Rīgas "Dinamo" komandā steigušies sakārtot veselību, un Ņiživijs izlasei varētu pievienoties pēc nedēļas.

Znaroks atzina, ka Karsuma jautājumā pats personīgi visu sarunājis ar vācu ārstiem. "Konkrēti ar to profesoru, kurš ārstē visu KHL un krievu futbolistus. Pēc divām dienām Karsums jau bija izoperēts un atgriezās Rīgā. Ceru, ka atveseļošanās kurss būs sekmīgs, ar viņa ceļgalu viss būs kārtībā un viņš varēs spēlēt pasaules čempionātā."

"Līdzīga situācija bija arī ar Ņiživiju - nācās sazināties ar Jaroslavļas ārstiem. Viņam bija sarautas ceļgala saites, un arī viņam visu izdarīja laicīgi," atzina Znaroks.

Pēc Znaroks teiktā, Karsums un Ņiživijs valstsvienībai, visticamāk, pievienosies tikai uz pēdējām pārbaudes spēlēm pirms pasaules čempionāta.

Tāpat Znaroks atzina, ka izlasē pagaidām nav vārtsargu trenera.

"Ja Edgars Masaļskis pateiks, ka viņam vajadzīgs tāds treneris, nodrošināsim. Ja nē, tad trenera nebūs. Taču šis jautājums jāadresē valstsvienības ģenerālmenedžerim Sandim Ozoliņam," teica Znaroks.

Znaroks pastāstīja, ka primārais uzdevums pasaules čempionātā būs apspēlēt Dānijas valstsvienību.

"Dānijas hokejs pēdējā laikā manāmi progresē, tāpēc pret dāņiem mums būs ļoti smaga spēle. Te nav nekādu ilūziju. Apspēlēsim dāņus un izvairīsimies no liekas nervu kutināšanas gandarījuma turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā. Izpildīsim šo uzdevumu un tad sāksim domāt par čempionāta otro posmu. Mums ir ieraksti ar Dānijas izlases pēdējām spēlēm, tāpēc tos rūpīgi izanalizēsim," par mērķiem pasaules čempionātā izteicās Znaroks.

Treneris piebilda, ka augstu mērķu sasniegšana pasaules čempionātā būs atkarīga no daudziem apstākļiem.

"Svarīgi, lai Masaļskis lieliski nospēlē. Svarīgi, lai visi puiši ir veseli un ir ierindā. Tāpat ceram, ka mums uzsmaidīs arī veiksme. Nepieciešams, lai viss sakrīt īstajā laikā un īstajā vietā," atzina Latvijas izlases galvenais treneris.

Kā ziņots, lielākajai daļai Rīgas "Dinamo" hokejistu pašlaik ir iedots brīvais laiks. Valstsvienība gatavojas pirmajām divām pārbaudes spēlēm ar Zviedrijas izlasi 30.martā un 1.aprīlī, bet šie hokejisti komandai pievienosies pēc tām.

7. un 8.aprīlī Latvijas izlase "Arēnā Rīga" tiksies ar Somiju, 13. un 14.aprīlī izbraukumā tiksies ar Austriju, bet pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 25. un 26.aprīlī uzņems Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!