Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) debijas spēlē Bufalo "Sabres" komandas vienīgos vārtus guvis 19 gadus vecais latviešu hokejists Zemgus Girgensons, kurš arī atzīts par mača trešo zvaigzni, vēsta informācija komandas mājaslapā.

Girgensona sniegums gan nepalīdzēja Bufalo "Sabres" vienībai, kura ar 1:2 piekāpās Detroitas "Red Wings". Girgensons pēdējās trešdaļas 13.minūtē samazināja rezultāta starpību līdz 1:2. Aiz savas komandas vārtiem ļoti neveiksmīgi nospēlēja "Red Wings" vārtsargs Džimijs Hovards, kurš, cenšoties izmest ripu, trāpīja "Sabres" uzbrucējam Braianam Flinam. Ripa atleca vārtu priekšā, kur piesteidzās Girgensons un bija precīzs.

Girgensons devās laukumā "Sabres" trešajā uzbrucēja trijniekā, kopumā spēlēja 11 minūtes un 23 sekundes, izdarīja vienu spēka paņēmienu, kā arī atzīmējās ar pozitīvu lietderības koeficentu +1.

"Sabres" komandai ļoti neveiksmīga bija pirmā perioda 13.minūtē, kad Mikaels Samuelsons un Pāvels Dacjuks 36 sekunžu laikā guva vārtus, panākot 2:0 "Red Wings" labā.

"Protams, būtu labāk, ja būtu uzvara, bet emocijas šobrīd ir diezgan augstas. Manā vecumā katru dienu jāierodas hallē, negribas tikt nosūtītam lejā, un darīšu visu, ko varēšu, lai Latvijai būtu vēl viens NHL spēlētājs," pēc spēles savas emocijas intervijā Latvijas Televīzijai atklāja Girgensons.

Tāpat Girgensons sacīja, ka pirmā ripa nonākšot viņa īpašumā, komanda to viņam sagatavošot speciālā rāmīti, kuru rotāšot visu pārējo "Sabres" spēlētāju paraksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!