Foto: LETA

Par jaunās Eirotūres sezonas pirmā posma - "Karjala" kausa izcīņas - uzvarētāju svētdien kļuva Zviedrijas hokeja izlase, kas sacensību izšķirošajā mačā ar 3:0 (1:0, 2:0, 0:0) pārspēja mājinieci Somiju.

Pirmās trešdaļas izskaņā zviedrus vadībā izvirzīja Līnuss Klāsens, bet otrās trešdaļas pirmo astoņu minūšu laikā jau 3:0 panāca Diks Akselsons un Patriks Herslijs. "Sauso" spēli uzvarētāju vārtos aizvadīja Henriks Kārlsons.

Zviedrijas izlase trīs turnīra spēlēs guva vienu uzvaru pamatlaikā un divus panākumus pēcspēles metienos.

Pirms tam svētdien citā turnīrā trešās kārtas mačā Oļega Znaroka vadītā Krievijas izlase ar 4:2 (3:0, 0:0, 1:2) uzvarēja Čehiju.

Pirmās trešdaļas gaitā trīs vārtu pārsvaru krieviem deva Artēmijs Panarins, kurš izcēlās divreiz, un Jegors Averins. Ondržejs Romans trešās trešdaļas ceturtajā minūtē vairākumā vienus vārtus atguva, bet 15.minūtē arī vairākumā trīs vārtu pārsvaru krieviem atjaunoja Aleksandrs Radulovs. Gala rezultātu divas minūtes pirms cīņas beigām panāca Petrs Holīks.

Ar septiņiem punktiem trīs mačos Zviedrija ieņēma turnīra pirmo vietu, par punktu apsteidzot Somiju. Krievija ar četriem punktiem ierindojās trešajā vietā, bet Čehija ar vienu punktu palika ceturtā.

Pēc tam šosezon decembrī notiks "Pirmā kanāla" kausa izcīņa Krievijā, bet februārī un aprīlī visas komandas vēl pa reizei tiksies savā starpā.

Aizvadītās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Somija, kas bija labākā trijos no četriem posmiem.

Hokeja Eirotūrē līdz šim bijuši četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, bet šosezon četru komandu sabraukumi palikuši vairs tikai divi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!