Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs no citiem treneriem atšķiras ar to, ka viņš pievērš uzmanību dažādām spēles niansēm, kas daudz ko var izšķirt, "Latelecom" televīzijas kanāla "360 TV" sporta raidījumā "Hattrick" stāstīja Artis Ābols.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase aizvadītā gada pasaules čempionātā pēc deviņu gadu pārtraukuma iekļuva ceturtdaļfinālā, izcīnot astoto vietu. Hārtlijs Latvijas izlasi vadīja otro pasaules čempionātu, un pastāvēja uzskats, ka šogad spēlētāji labāk uztvēra viņa spēles stilu.

"Negribu teikt, ka pirmajā gadā nepielēca, jo visiem jau bija skaidrs ko un kā spēlēt. Ne jau Bobs pirmais sāka mācīt agresīvo hokeju, bet viņam ir šīs mazās nianses klāt – kā turēt nūju, kā ieņemt pozīciju, kad pielieto spēka paņēmienu. Maza nianse, kā viņš pats min piemēru ar Jevgeņiju Artjuhinu – ja Miķelis Rēdlihs skries Artjuhinam plecā, tad nebūs liela jēga, bet ja viņš ieskries viņam rokās, pirmkārt, viņu apstādinās, otrkārt, viņam sāpīgi būs."

Pirms pasaules čempionāta Oskars Bārtulis norādīja, ka Hārtlija treniņi ir pārāk gari, un šim apgalvojumam piekrita arī Kaspars Daugaviņš. Ābols norādīja, ka treniņi bija tik gari, jo spēlētājiem vajadzēja daudz iemācīt.

"Viena lieta ir trenēt NHL un, kad visiem viss ir skaidrs, to treniņu mierīgi var saīsināt, bet mums sagatavošanās process notiek reizē ar apmācību, tad gribi negribi, tas būs gari. Jā, treniņi nebija īsi," viņš piebilda.

Pilnu interviju ar Arti Ābolu varēs vērot trešdien, pulksten raidījumā "Hattrick" televīzijas kanālā "360 TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!