Latvijas hokeja izlases kapteinis Rodrigo Ābols pēc smagās uzvaras pār Norvēģiju neslēpa, ka cīņa bijusi nervoza un vajadzējis spēlēt līdzīgi kā pret Somiju.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) partnera "Bite" veidotajā intervijā Ābols neslēpj, ka pēc pirmā perioda ģērbtuvē bijusi saruna nedaudz paaugstinātā tonī, tomēr tas ir saprotams, jo spēle tobrīd nevedās kā vēlētos. Sarunā Ābols arī neslēpj, ka bijis zināms psiholoģisks slogs, tāpēc bijis grūtāk spēlēt atbrīvotāk.

Sarunā Ābols ieskicē arī Latvijas izlases turpmāko sniegumu, kas varētu uzlaboties pēc divu ziemeļamerikāņu ierašanās – jau otrdien komandai varētu pievienoties aizsargs Kristiāns Rubīns, bet tuvākajās dienās vēl uzbrucējs Teodors Bļugers.

Atgādinām, ka Latvijas hokejisti pirmdien, 16. maijā, pasaules čempionātā tika pie pirmās uzvaras, svarīgā cīņā nosargājot pretinieku ofensīvu un ar 3:2 pieveicot Norvēģiju.

Latvijas izlasei uzvara saglabā cerības cīņā par vietu ceturtdaļfinālā, kas gan būs tāpat sarežģīti paveicams. Lai to paveiktu, Latvijai turnīra atlikušajās spēlēs ne tikai jāuzvar Austrija un Lielbritānija, bet jāaptur kāda no rangā augstāk esošām komandām – Čehija vai Zviedrija. Latvijai nākamā spēle 19. maija vakarā būs tieši pret čehiem, tad sekos spēles pret Austriju un Lielbritāniju, bet apakšgrupas turnīra noslēgumā pretiniekos būs zviedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!