Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei pagaidām ir problēmas ar vārtu gūšanu, tomēr izlases debitanti piektdien Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) pārbaudes spēlē ar Norvēģiju spēlēja daudz drošāk nekā dienu iepriekš pret Dāniju, pēc spēles atzina izlases galvenā trenera Teda Nolana palīgs Artis Ābols.

"Problēmas mums ir ar vārtu gūšanu, tajā pat laikā puišiem pārmest nav pamata. Vairākumā bija vairākas izdevības gūt vārtus, diemžēl nespējām realizēt. Šodien izlases debitatanti spēlēja daudz drošāk nekā vakar," pauda Ābols. Viņš uzsver, ka šis ir pārbaudes turnīrs, "lai redzētu izlases tuvākās rezerves". "Spēles ātrums pret Dāniju un pret Norvēģiju bija daudz ātrāks nekā dažā labā Kontinentālās hokeja līgas spēlē. Spēka spēles bija daudz un mēs no tās neizvairījāmies," spēles norisi komentēja trenera palīgs.

Savukārt holekjists Juris Štāls atzīst, ka "mēs bijām visai pasīvi, neizdarījām metienus, kaut arī kontrolējām ripu". "Vajadzēja vienkāršāk spēlēt," konstatē hokejists. Viņš atzīmē, ka "Nolans šobrīd tikai iepazīst spēlētājus, komandu". "Varbūt viņam vēl ir jāizprot mūsu mentalitāte. Viņš vēlas, lai Latvijas izlase spēlē uzbrukumā ātri un aktīvi. Neļaut pretiniekam viegli spēlēt," norādīja Štāls.


Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase piektdien piedzīvoja otro zaudējumu Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posmā, otrajā spēlē ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) piekāpjoties mājiniecei Norvēģijas valstsvienībai.

Četras minūtes pirms otrā perioda beigām norvēģiem vairākumā vārtus guva Jonass Holoss. Pēdējās trešdaļas septītajā minūtē Mortens Asks panāca jau 2:0 mājinieku labā.

Pēdējā minūtē Kristaps Sotnieks vienus vārtus atguva, bet paglābties no zaudējuma pamatlaikā Latvijai neizdevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!