Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlasei joprojām ir iespēja šo pasaules čempionātu noslēgt ar labu garastāvokli, jo būs iespēja izcīnīt medaļu, pēc zaudējuma pusfinālā intervijā Latvijas Televīzijai teica uzbrucējs Rodrigo Ābols.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase sestdien pusfinālā Tamperē divreiz izvirzījās vadībā, taču ar rezultātu 2:4 piekāpās Kanādas valstsvienībai, kas svētdien mēģinās izcīnīt savu 28. zelta medaļu pasaules čempionātā.

Ābols pēc mača sarunā ar LTV stāstīja, ka 60 minūšu laikā spēles gaita īsti nemainījās. "Viņi visu meta uz vārtiem, un viens iekrita, kas mūs salauza," Kanādas otros gūtos vārtus izcēla Ābols. "Mums momenti bija, mēs cīnījāmies, bet šoreiz pietrūka. Mums ir viena spēle, lai sezonu pabeigtu ar labu garastāvokli."

"Mēs spēlējām no perioda un uz periodu. Bija noteikti punkti, kurus mēs centāmies izpildīt. Pirmos divus periodus mēs to izpildījām, bet trešajā vienkārši neizdevās. Grūti veikt analīzi pēc zaudējuma pusfinālā," viņš neslēpa. "Man vienmēr stāstīja, ka kanādieši ir lieli un stipri, bet šodien tā viņi. Kaut kur viņi mūs izprovocēja, kaut kur mēs paši pārdegām."

Ābols garantēja, ka Latvijas izlasei emocijas bronzas spēlei pietiks. "Skatītāji ir atbraukuši. Mums jāsagādā prieks gan viņiem, gan sev," uzsvēra Ābols.

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš sarunā ar LTV stāstīja, ka komanda spēlēja labi, tomēr sāpīgais zaudējums ātri jāaizmirst un jāgatavojas rītdienai. Latvijas izlases kapteinis uzsvēra, ka pēc nospēlētām 40 minūtēm neviens neesot domājis par gala iznākumu.

"Hokejs ir tāds sporta veids, kurā var iemest no nulles leņķa un salauzt spēli. Neko darīt. Mēs apzinājāmies, ka būs grūti, bet tagad visi džeki apzinās, ka rītdien mums vairs nav ko taupīt. Jāsagādā pēdējie svētki šajā čempionātā," teica Daugaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!