Foto: AFP/Scanpix/LETA
Francijas hokeja izlase piektdien aizvadīja pirmo spēli pasaules čempionāta elites divīzijā kopš 2019. gada, sīvā mačā atzīstot Slovākijas pārākumu.

Francijas hokejisti A apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 2:4 (0:1, 2:2, 0:1) zaudēja Slovākijas hokeja izlasei. Tieši Francijas un Austrijas izlases bija tās vienības, kuras pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā aizstāja čempionāta dalībnieces Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) un Baltkrievijas vienības.

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva pasaules čempionātu debitants Pāvols Regenda, kurš atzīmējās ar pirmajiem mača vārtiem, kā arī astoņas sekundes pirms spēles beigām raidīja ripu tukšos vārtos.

Spēle tika uzsākta augstā spēles tempā, Regendam pirmo precīzo metienu izpildot 11. minūtē. Arīdzan francūžiem netrūka iespēju, bet otrā perioda ievadā viņi jau nonāca zaudētājos ar rezultātu 0:2. Vārtsargs Anrī Bijss mazākumā neveiksmīgi atsita ripu, bet iespēju mest atkārtoti garām nelaida Tomāšs Tatars.

Tomēr Francijas izlasei sanāca uz brīdi izlīdzināt rezultātu. Vipirms Antonī Rešs spēles 27. minūtē atzīmējās ar precīzu metienu uzreiz pēc iemetiena, bet jau pavisam drīz Žordans Perē pēc asprātīgas Valentēna Klero piespēles izgājienā panāca rezultātu 2:2.

Perioda izskaņā Slovākijas izlase ar ilgu uzbrukumu atguva vadību (2:3), precīzi metot Samuelam Takačam. Slovāki spēles pēdējās 20 minūtēs veiksmīgi liedza pretiniekiem tikt pie labiem metieniem, bet mača izskaņā neļāva Francijas izlasei atgūties, kad tā spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem.

Pulksten 20.15 gaidāmajā A apakšgrupas spēlē tiksies Vācijas un Kanādas valstsvienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!