Foto: University of Alaska Fairbanks

Latvijas hokeja izlasei šonedēļ pievienosies vārtsargs Gustavs Grigals, neraugoties uz to, ka viņa pārstāvētā Amerikas Hokeja līgas (AHL) komanda Milvoki "Admirals" piedalīsies izslēgšanās spēlēs, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Grigals ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Nešvilas "Predators" fārmklubu "Admirals" līgumu parakstīja pēc sezonas Nacionālās koledžu sporta asociācijā (NCAA). Viņam līgums spēkā līdz līdz nākamās sezonas beigām.

Neraugoties uz to, LHF izdevās panākt vienošanos ar "Admiral" par latvieša atbrīvošanu uz valstsvienību. Grigals valstsvienības nometnei pievienosies jau šonedēļ.

24 gadus vecais Grigals šajā sezonā, pārstāvot Masačūsetsas Louelas Universitātes komandu, 24 Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) spēlēs vidēji ielaidis 2,05 ripas un atvairījis 92,4% metienu.

Grigals iepriekšējās sešas sezonas ir pavadījis Ziemeļamerikas hokejā, iepriekšējās četras sezonas pavadot NCAA čempionātā Aļaskas Fērbenksas Universitātes vienības rindās. Studentu čempionātā viņš laukumā devies 85 spēlēs, atvairot 91,5% metienu un vidēji mačā savos vārtos ielaižot 2,43 ripas.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Grigals spēlēja Krievijas Jaunatnes līgas (MHL) komandā "Rīga".
Vārtsargs pārstāvējis Latvijas izlasi U-18 un U-20 pasaules čempionātos, kā arī divreiz bijis pasaules čempionātos pieaugušo izlases rindās, pie spēlēšanas netiekot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!