Foto: EPA/Scanpix/LETA

Somijas hokeja izlase otrdien, 15. maijā, pasaules čempionātā izcīnīja pirmo vietu Herningas grupā, savā pēdējā priekšsacīkšu spēlē ar 6:2 (2:0, 1:0, 3:2) pieveicot ASV valstsvienību.

Somiem mačā bija nepieciešama uzvara pamatlaikā, lai izcīnītu pirmo vietu grupā, ko viņi arī paveica. Tagad ceturtdaļfinālā Herningā ceturdien Somija tiksies ar Šveici, savukārt amerikāņi Herningā spēlēs pret Čehiju.

Somijas hokejisti tikai spēles sākumā bija atdevuši iniciatīvu pretiniekiem, bet turpinājumā samērā viegli nodrošināja sev uzvaru. Pēdējā trešdaļā ASV hokejisti, provocējot pretiniekus, centās lauzt spēles gaitu, piecas minūtes pirms pamatlaika beigām nomainīja arī vārtsargu, tomēr Somijas izlase pārvarēja visas grūtības un svinēja negaidīti pārliecinošu panākumu.

Ar "hat trick" mačā izcēlās Sebastians Aho, kurš ir otrais hokejists šajā turnīrā ar trīs gūtajiem vārtiem vienā spēlē. Vēl Somijas izlases rindās izcēlās divmetrīgais Marko Antila, Miko Rantanens un Kasperi Kapanens. ASV izlases rindās precīzi bija komandas kapteinis Patriks Keins un Dereks Raiens.

.@leijonat returns to the top of Group B with a dominant win against @usahockey #IIHFWorlds #FINvsUSA pic.twitter.com/NaWxcCau2p
— IIHF (@IIHFHockey) May 15, 2018

$duelID=991;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!