Foto: LETA

Latvijas izlase ir noslēgusi smagāko posmu šāgada pasaules čempionātā, pirmajās trijās spēlēs tiekoties ar komandām, kas uzskatāmas par šā turnīra favorītiem. Šajos mačos tika atdots daudz spēka, ielaists daudz vārtu, bet iegūta vērtīga pieredze un novērojumi, ko Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis izmantos, gatavojot komandu čempionāta otrajai "fāzei", kurā no mūsējiem jau tiek gaidītas arī uzvaras.

"Šī spēle parādīja mūsu problēmas vārtu tuvumā, spēli vārtsarga laukumā zaudējām pilnībā - septiņus vārtus ielaidām metra rādiusā no vārtiem; nepietiekami agresīvi nospēlējām savu vārtu tuvumā," Beļavskis izteicās par maču ar Zviedriju, kas tika zaudēts ar iespaidīgu rezultātu - 1:8. "Diemžēl, šodien puiši ļoti pieticīgi darbojās vairākumā, šodien tiešām neveiksmīgi nospēlējām gan vairākumā, gan mazākumā, un noraidījumi atkal netika "piedoti"."

Treneris neuzskata, ka iespaidīgais zaudējums un astoņas ielaistās ripas iespaidos Edgara Masaļska tālāko spēli šajā čempionātā. "Domāju, viņam šī spēle nekādas psiholoģiskas problēmas neradīs," saka Beļavskis. "Edgars ir pieredzējis vārtsargs, mierīgi gatavosies nākamajam mačam. Nebija doma par vārtsargu maiņu, jo man bija interesanti paskatīties, kā Masaļskis tiks galā ar šo situāciju, jo zinu, ka viņš ir pieredzējis, un cerēju, ka laukuma spēlētāji viņam vairāk palīdzēs. Edgars šo maču aizvadīja diezgan labi, viņu var vainot tikai vienu - sesto - vārtu zaudējumā, pārējie bija no atsistajām ripām, kas vārtsargam ir ļoti grūti tveramas."

$d_id=33; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

"Iespaidīgi zaudējumi ir labāk - ja tu zaudē pamatīgi, spēli pēc tam analizē nopietnāk. No tāda viedokļa labāk ir zaudēt smagi, arī lai puiši saprastu, ka tā spēlēt nedrīkst," uzskata treneris.

Spriežot pēc rezultāta - vai zviedri bija spēcīgākie pretinieki? "Nedomāju vis, mmums vienkārši nepietika enerģijas, "aptrūkās benzīns" - trešajā periodā burtiski apstājāmies, tāpēc grūti novērtēt, vai zviedri bija spēcīgākie no mūsu līdzšinējiem pretiniekiem," saka Beļavskis. "Ar mūsu spēciņiem trim šāda līmeņa spēlēm ir par maz... Šīs trīs komandas ir pilnīgi no citas līgas nekā mēs."

Par vienu no zaudējuma iemesliem treneris min nogurumu, kas ir sakrājies, spēlējot pret tik augsta līmeņa pretiniekiem, kas prasa īpašu koncentrēšanos. "Domāju, ka komanda ir nedaudz sagurusi. Spēlē ar Kanādu un Čeiju atdevām daudz spēka, un ja arī šo maču iesākām labi, jau redzēju, ka spēlētājiem ir "smagas" kājas un puiši nebija tādā līmenī kā pret čehiem un kanādiešiem," saka treneris. "Tālāko treniņu procesu veidosim tā, lai pietiktu spēka visām četrām atlikušajām spēlēm. Rezultāts 1:8 ir iespaidīgs, bet tagad daudz svarīgāk ir nenolaist rokas un gatavoties tālākajām spēlēm."

"Esam nospēlējuši pret grupas spēcīgākajiem pretiniekiem un tagad viss atkarīgs tikai no pašiem," norāda treneris. "Tagad mums jānoskaņojas uz pretiniekiem, ar ko esam spēkos līdzvērtīgāki."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!