Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasē pasaules čempionātā Ķelnē atgriezies uzbrucējs Māris Bičevskis, kurš bija devies uz Rīgu, lai apraudzītu jaundzimušo meitu, savukārt piektdien aizvadītajā treniņā nepiedalījās Artūrs Kulda, Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, kuriem tika dota atpūta.

"Pagulēju lidmašīnā uz šejieni, tāpēc tagad uz ledus jutos labi, pēc tam arī viesnīcā vēl pagulēšu," pēc treniņa žurnālistiem sacīja Bičevskis. "Nakts sākumā meita nedaudz paraudāja, taču pēc tam ļāva mums pagulēt un nebija tik traki. Vārdu Beatrise izvēlējāmies, jo tas patika sievai. Neko daudz jau nebija laika pabūt kopā, jo sešos no rīta jau vajadzēja celties un braukt uz lidostu."

Hokejists nu kļuvis par divu meitu tēvu, taču arī šoreiz prieks un pārdzīvojumi nav bijuši mazāki. "Ja ar pirmo bērnu viss ir jauns, tad tagad jau ir skaidrs, ko sagaidīt, taču emocijas tik un tā ir ļoti labas. Prieks, ka meita ir vesela un viss ir kārtībā, tagad tikai jāaudzina," smaidot sacīja Bičevskis, kurš šajā čempionātā aizvadījis trīs spēles, darbojoties ceturtajā maiņā.

Viņš atzina, ka esot mājās, par hokeju padomāt īsti nav sanācis.

"Protams, domās jutu līdzi savējiem, tomēr tobrīd svarīgākā bija ģimene. Tagad esmu atpakaļ un nu ir tikai hokejs. Man uz Rīgu zvanīja arī treneris [Bobs Hārtlijs], apsveica, apjautājās, vai viss kārtībā, teica, lai izdaru visu, kas izdarāms mājās, izbaudu brīdi. Mēs jau bijām sarunājuši iepriekš, ka aizbraukšu, jo gribēju pārliecināties, ka viss ir kārtībā un labi. Mēs ar treneri par to runājām jau pirms pārbaudes spēlēm ar Zviedriju. Bobam nebija nekādu iebildumu, teica, kad tas brīdis ir klāt, tad lai braucu. Arī komandas biedri mani apsveica, kapteinis sapulcē un arī čaļi atsevišķi. Paldies viņiem," Bičevskis pateicas komandas biedriem par atbalstu.

Kā ziņojām, Bičevska otrā meita piedzima ceturtdien no rīta un hokejists tāpēc izlaida spēli pret Zviedriju.

Latvijas izlase piektdien gatavojas spēlei ar ASV izlasi, kura sestdien Ķelnē sāksies plkst. 13.15 pēc Latvijas laika.

Ledus treniņā, kas bija vien 35 minūtes garš, lai arī ledus ieplānots uz stundu, piedalījās 22 hokejisti ar Bičevski ierindā, kamēr trīs hokejistiem treneri ļāva atpūsties, lai arī viņi bija arēnā.

Piemēram, Kuldam nācās veikt medicīniskās procedūras sasistajai kājai. Aizsargs Latvijas žurnālistiem nodemonstrēja zilumu uz kājas liela, kas bija teju vai burtnīcas lapas lielumā. "Kāja pēc potēm sāp, tas nav nekas patīkams, taču es par nespēlēšanu neesmu pat domājis," norādīja aizsargs.

Atpūta tika piedāvāta arī vārtsargam Elvim Merzļikinam, tomēr viņš pats izlēmis doties uz ledus. Tieši Merzļikinam līdz šim bijusi lielākā slodze komandā, jo viņš visus četrus mačus aizvadījis "no zvana līdz zvanam", nospēlējot 240 minūtes.

Latvijas izlasei pēc spēles ar ASV pirmdien vēl būs jātiekas ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju, bet otrdien Boba Hārtlija trenēto komandu gaida cīņa ar mājiniekiem vāciešiem.

Kā zināms, Latvijas izlase šāgada pasaules čempionātu sāka ar 3:0 uzvarot Dāniju, kam sekoja panākums ar 3:1 pret Slovākiju un uzvara ar 2:1 pret Itāliju, savukārt ceturtdien ar 0:2 tika atzīts Zviedrijas pārākums.

A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 11 punktiem četrās spēlēs ieņem Krievija, kurai ar deviņiem punktiem seko Latvija un ASV. Ceturtā ar septiņiem punktiem ir Zviedrija, kam ar pieciem punktiem seko Vācija, bet četri punkti ir Slovākijai. Tikmēr uzreiz aiz pirmā sešinieka Dānijai ir divi punkti, bet Itālijai - viens.

Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!