Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas hokeja izlase svētdien guvusi savu otro uzvaru 2019. gada pasaules čempionātā hokejā, ar rezultātu 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) apspēlējot Austrijas valstsvienību.

Neskatoties uz milzīgo Krievijas pārsvaru, spēles pirmajā pusē favorīti savu pārākumu nespēja pierādīt uz rezultāta tablo. Spēles trīspadsmitajā minūtē vārtus guva Jevgeņijs Dadonovs, taču līdz nākamajam prieka brīdim komandai bija jāpaciešas.

Vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas padevās arī Austrijas valstsvienībai, kura nereti izmantoja Krievijas azartu uzbrukumā un spēja aizbēgt bīstamos pretuzbrukumos. Pēc viena no šādiem uzbrukumiem ripa trāpīja pa Aleksandra Georgijeva sargāto vārtu pārliktni, bet ceļu vārtos tai tā arī nebija lemts atrast.

Hokeja lielvalsts spēli "salauza" otrā perioda 15. minūtē, kad Ņikita Kučerovs un Ivans Teļegins ātri vien nokārtoja 3:0. Teļeginam, kuru ar lielisku piespēli atrada komandas kapteinis Iļja Kovaļčuks, tās pie tam bija pirmās sekundes laukumā un pieskāriens ripai visā čempionātā.

Atlikušajā spēles daļā krievi varēja pievērsties graciozas spēles rādīšanai, komandai nereti skaisti saspēlējoties pretinieku laukuma pusē.

Jevgeņijs Dadonovs trešā perioda piecpadsmitajā sekundē panāca 4:0, bet Iļja Kovaļčuks attaisnoja Jevgeņija Kuzņecova nesavtību, pielabojot viņa uzmetienu vārtu virzienā ar nūjas lāpstiņu.

Krievija pēc šīs uzvaras ieņem pirmo vietu Bratislavas grupā, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai nekā Čehijas izlasei, kas arī uzvarējusi abās spēlēs.

Šajā pašā grupā svētdien, pulksten 21.15 spēli aizvadīs Austrijas pārdarītāja Latvijas izlase, kas sestdien austriešus apspēlēja 5:2, un Šveices valstsvienība, kas turnīru atklāja, sakaujot Itāliju ar rezultātu 9:0.

Krievija - Austrija 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Vārtu guvēji: Jevgeņijs Dadonovs (12:15 min., vair.), Ņikita Kučerovs (34:23 min.), Ivans Teļegins (34:59 min.), Jevgeņijs Dadonovs (40:15 min.), Iļja Kovaļčuks (44:06 min.)
Soda minūtes: 2 - 8
Metieni pa vārtiem: 37 (17+10+10) - 15 (5+6+4)

$duelID=1203;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!