Foto: F64

Arī pieredzējušais aizsargs Krišjānis Rēdlihs nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei Krievijā gaidāmajā pasaules čempionātā hokejā, jo spēlētājs vēl nav atlabis no savainojuma, atklāja hokejists.

Rīgas "Dinamo" aizsargs Rēdlihs, kuram ir 35 gadi, janvārī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā iedzīvojās kājas savainojumā un kopš tā laika nav spēlējis.

"Šodien izrāvos no zāles un biju slidot. Joprojām jūtu sāpes un nevaru veikt uzrāvienu. Ar mierīgu slidošanu nav problēmu, bet līdzko ir bremzēšana, tā ir grūti," izteicās Rēdlihs. "Ar izlases treneriem vienojāmies, ka turpinu treniņu procesu trenažieru zālē ar domu par sagatavošanos nākamajai sezonai."

Pieredzējušais aizsargs sacīja, ka nebūtu pareizākais lēmums kāju teipot un spēlēt "uz špricēm", turklāt arī viņa sniegums nebūtu pārāk labs.

"Uztveru to kā zīmi, ka jāsper viens solis atpakaļ, lai būtu divi uz priekšu. Izlases puišiem jāsūta laba vēlējumi, lai viņiem veiktos pasaules čempionātā. Ar valstsvienības galveno treneri Leonīdu Beresņevu esmu strādājis jau iepriekš. Domāju, mums ir sabalansēts treneru kolektīvs ar labu auru. Pluss, ka Beresņeva palīgi ir Ģirts Ankipāns un Kārlis Zirnis. Pēc pārbaudes spēlēm izskatās, ka izlase pasaules čempionātā gūs daudz vārtu," norādīja Rēdlihs.

Karjeras laikā Rēdlihs piedalījies deviņos pasaules čempionātos, bet iepriekšējā Rīgas "Dinamo" sezonā viņš 45 spēlēs guva divus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +3.

Pagaidām nav skaidrības par pieredzējušā aizsarga Aleksandra Jerofejeva iespējām tikt uz pasaules čempionātu, jo viņš pārbaudes spēlē guva ribu lūzumu. Šobrīd ir skaidrs, ka planētas meistarsacīkstēs Latvijai nepalīdzēs arī aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Pērn pasaules čempionātā Prāgā Latvijas izlase ieņēma 13.vietu, nespējot izpildīt LHF doto uzdevumu tikt labāko desmit komandu skaitā. Pēc čempionāta vasarā darbu pie izlases

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!