Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš uzreiz pēc viņa pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Otavas „Senators” izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas ir gatavs pievienoties Latvijas valstsvienībai, laikraksta „Telegraf” interneta versijā citēts hokejista tēvs Armands Daugaviņš.

Pagaidām NHL Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām „Senators” ar rezultātu 1-2 zaudē Ņujorkas „Rangers”. Abu komandu otrajā un trešajā spēlē Daugaviņš palika komandas rezervē un viņa tēvs pastāstīja, ka pašam hokejistam tas bijis pārsteigums.

„Es sazinājos ar Kasparu, un nespēlēšana viņam bija pārsteigums. Par to viņš uzzināja tikai pusstundu pirms spēles,” stāstīja Armands Daugaviņš. „Kas notiks tālāk ir grūti teikt. Komanda zaudējusi divas spēles, un treneri regulāri maina sastāvu.”

Tomēr, ja „Senators” izkritīs no Stenlija kausa izcīņas, uzbrucējs būšot gatavs steigties palīgā savai valstsvienībai.

„Pagaidām nevēlos runāt par to, ka „Senators” varētu zaudēt pirmajā kārtā. Mēs visi pārdzīvojam par Kasparu un vēlam Otavas komandai uzvaru. Tāpēc, ceru, ka viņš vēl kādu laiku būs okeāna otrā krastā,” turpināja hokejista tēvs. „Gadījumā, ja „Senators” sērijā piekāpsies „Rangers”, tad viņš nekavējoties pievienosies izlasei. Viņš noilgojies pēc spēlēšanas. Visticamāk, komandai viņš pievienosies Zviedrijā, jo ierasties Rīgā viņš nepaspēs. Domāju, Teds Nolans visu to saprot.”

Jau vēstījām, ka Latvijas izlase jau aizvadījusi četras pārbaudes spēles pirms pasaules čempionātā. Abās spēlēs ar Čehijas izlasi Latvija piedzīvoja zaudējumus - ar 3:4 (pēcspēles metienu sērijā) un 1:3. Savukārt pār Dāniju tika izcīnītas divas uzvaras – ar 2:1 un 4:1.

20. un 21.aprīlī EHC ietvaros Rīgā viesosies Krievijas izlase.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!