Foto: F64

Latvijas nākamās pretinieces Čehijas sastāvā ir iekļauti vairāki meistarīgi spēlētāji, pēc rīta treniņa sarunā ar žurnālistiem izcēla Latvijas izlases galvenā trenera asistents Artis Ābols.

Šorīt aizvadītajā treniņā Latvija daļu no uz ledus pavadītā laika aizvadīja trenējot vairākuma izspēles, jo, neskatoties uz to, ka lielais vairākums pagājušajā mačā tika izmantots, Ābols atzīmēja, ka varēja izmantot arī pārējās vairākuma iespējas.

Tāpat vairākuma izspēlēs vairākkārt vārtu priekšā spēlēja Nikolajs Jelisejevs, tomēr viņa loma, spēlējot nevienādos sastāvos, var arī atšķirties.

"Tas ir atkarīgs no situācijas. Ja ir pieci pret trīs, tad viņš met, un uz vārtu priekšu iet Rodrigo Ābols. Tajā izkārtojumā, kādā šobrīd trenējāmies, tad viņš bija vārtu priekšā un mēģināja nosegt vārtu līniju," Jelisejeva lomu vairākumā skaidroja Ābols.

Galvenā trenera asistents arī norādīja, ka pēdējās divas dienas hokejistiem bijušas brīvas no mačiem, un tas varētu atstāt iespaidu uz gatavību spēlēt pirmās trešdaļas laikā.

Savukārt runājot par Čehijas hokejistiem, ar kuriem Latvija spēkosies šovakar plkst.20.20, viņš izcēla, ka pretinieku sastāvā ir vairāki pazīstami spēlētāji, kuri vēl šosezon sacentās Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Sastāvā čehiem ir gana skaļi uzvārdi. [Davids] Pastrņāks - tas laikam ir viens no skaļākajiem uzvārdiem. Tajā pašā laikā ir arī Dāvids Krejči, ar kuru Pastrņāks ilgu laiku spēlēja Bostonā. Spēlētāji ar NHL pierakstu ir daudz, bet tajā pašā laikā mans personīgais viedoklis ir, ka viņi vēl mācās spēlēt Kari Jalonena hokeju," stāstīja Ābols.

Viņš arī piebilda, ka čehi, esot somu speciālista vadībā, spēlē līdzīgu aizsardzību kā Somijas izlase, taču Čehijas hokejistiem tā padodas vairāk agresīva.

Jau ziņots, ka sīvā cīņā Čehija pēcspēles metienu sērijā piekāpās Austrijas hokejistiem ar rezultātu 1:2.

"Redzēju klātienē divas trešdaļas. Varu teikt, ka pārsvars ripas kontrolē bija liels, bet metienu ziņā - nē," čehu zaudējumu Austrijai skaidroja Ābols. "Manuprāt, tas tāpēc, ka viņi ampelējās uzbrukuma zonā. Bija daudz iespējas, kurās varēja mest, [Jakubs] Vrana piespēlēja Krejči, kurš atkal atspēlēja atpakaļ un tādā garā. Tādās situācijās iespējas arī pazūd, un tā viņi vārtus ielaida un pēcspēles metienos zaudēja."

B apakšgrupā līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir Zviedrijai, kurai ar desmit punktiem četros mačos seko Somija. Pa pieciem punktiem trīs un četrās cīņās ir ASV un Norvēģijai. Četrus punktus trīs dueļos guvusi Čehija, pa trīs punktiem trīs un četrās cīņās ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija trīs mačos tikusi pie punkta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!