Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlase ceturtdien pasaules čempionāta ceturtdaļfināla mačā pret Zviedriju tāpat kā līdz šim spēlēs aktīvu hokeju, cenšoties pretiniekus presingot, žurnālistiem pirms mača atklāja Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija palīgs Artis Ābols.

Mačs Kopenhāgenā sāksies plkst. 21.15 pēc Latvijas laika, un Latvijas vārtus šai spēlē sargās Elvis Merzļikins.

Latvijas izlases spēlētāji Kopenhāgenā ieradās trešdien, bet "Royal Arena" halles ledu iemēģināja ceturtdien, aizvadot 30 minūšu ilgu ieslidošanās treniņu.

Ābols norādīja, ka Herningā, kur Latvijas izlase aizvadīja apakšgrupu turnīru, apstākļi bijuši pat nedaudz labāki.

"Ģērbtuve Herningā bija nedaudz plašāka, bet principā apstākļi ir vienādi, ledus kvalitāte ir līdzīga. Vienīgais, ko novērojām, hallē apgaismojums ir jocīgs. Vārtsargiem varētu būt grūtāk, ja ripa lido virs apmales, kur ir tumšs, tāpēc var būt brīdis, ka ripa zūd. Tā varētu būt lielākā atšķirība no Herningas," par apstākļiem Kopenhāgenā sacīja Ābols.

Viņš gan pieļāva, ka spēles laikā būs ieslēgtas papildu lampas, kas nebija treniņā.

Tāpat Ābols norādīja, ka komandā visi ir veseli un gatavi mačam.

"Vakar sanāca nedaudz atpūsties, Kopenhāgenā ieradāmies pēcpusdienā, paēdām pusdienas, treniņš nebija, uztaisījām sapulci, kurā parādījām kā zviedri spēlē pieci uz pieci. Šodien pirms pusdienām parādīsim viņu vairākumu un mazākumu un tad tikai uz priekšu," piebilda Ābols.

Treneri arī sacīja, ka zviedri ir tehniski, ātri un meistarīgi hokejisti, kuri spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Mēs spēlēsim tāpat kā iepriekš, stils un veids nemainīsies. Jā, zviedriem šeit ir ierastāka vide, taču tas diezin vai var iespaidot kaut ko. Vai zviedriem ir vājās vietas? Tā ir laba komanda, taču ikvienai komandai ir vājās vietas. Zviedri ir labi ar ripu, to projām tāpat vien nemet, taču ja būs labs presings, tad viņi var mums ripas uzdāvināt. Zviedri ir favorīti, taču perfekts nav neviens," skaidroja Ābols.

"Taktika mums ir viena, "presēt" pretiniekus, nevis stāvēt uz zilās līnijas, skatoties kā viņi ieslidojas. Nesagaidīsiet, ka mēs iesēdīsimies aizsardzībā, tā nav mūsu filozofija, spēlēsim aktīvo hokeju," piebilda treneris.

Latvijas un Zviedrijas spēles uzvarētāji pusfinālā tiksies ar ASV un Čehijas ceturtdaļfināla labāko komandu.

Pērn Latvijas izlase pasaules čempionātā izcīnīja desmito vietu, bet tagad ir garantējusi sev vietu astotniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!