Foto: F64

Latvijas hokeja izlases treneri pirms pārbaudes spēles ar Šveices valstsvienību zināja, ka kļūdu šajā mačā būs daudz, tomēr, neraugoties uz to, izdevās iegūt daudz materiāla, kas palīdzēs noslēgt sagatavošanās posmu, pēcspēles Latvijas medijiem atklāja galvenā trenera asistents Artis Ābols.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā no divām pārbaudes spēlēm pret Šveici piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0:3.

"Mēs zinājām, ka kļūdu būs daudz. Bobs Hārtlijs to arī uzsvēra. Spēlēts nebija sen, iepriekšējās pārbaudes spēles pret Slovākiju bija pirms mēneša. Galvenais bija, lai pieļautās kļūdas būtu gudras," sacīja Ābols. "Sliktā ziņa ir tā, ka neko neiemetām un trīs ielaidām. Divi ielaistie vārti bija no tādām standartsituācijām, kuras paši uzdāvinājām."

"Mēdz teikt, ka treniņš iedod attēlu, kā mēs izskatāmies, bet spēle parāda realitāti. Mēs šodien ieguvām diezgan daudz materiāla no šīs spēles," treneris turpināja.

Sestdien gaidāmajā otrajā mačā pret Šveici virknējumos gaidāmas izmaiņas, taču neko konkrētu Ābols šobrīd nosaukt nevarēja. Tā kā maiņu virknējumi vēl nav skaidri izveidoti, nav arī bijusi iespēja atstrādāt vairākuma kombinācija.

"Mēs vairākumam esam pieskārušies divas dienas," teica Ābols. "Maiņas ir tapšanas stadijā, un ar vairākumu ir tāpat."

Runājot par vārtsargiem, jau iepriekš bija zināms, ka Ivars Punnenovs sāks spēli, bet Jānis Kalniņš vēlāk iesaistīsies spēlē, jo abiem pēdējās spēles bija pret Slovākiju. Ja Covid-19 protokols to ļaus, sestdien vārtos varētu stāties Matīss Kivlenieks.

"Ir vajadzīgas spēles, lai tiktu ritmā. Ir loģiski, ka pēc pauzes spēlēt ir grūti. Spēlētāji ir saprātīgi trenēti. Nav veidotas mākslīgās fiziskās formas "bedres". Ar šīm divām spēlēm ir jāiedod tas ritms," norādīja Ābols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!