Foto: Reuters/Scanpix
ASV hokeja izlase pirmdien, 8. maijā, pasaules čempionātā izcīnīja savu otro uzvaru trīs spēlēs, Ķelnes grupas duelī aizraujošā cīņā ar 4:3 (2:3, 1:0, 1:0) pārspējot Zviedrijas valstsvienību.

Amerikāņi cīņas gaitā trīs reizes spēja atspēlēties un pēdējā trešdaļā guva arī uzvaru nesošos vārtus. Savukārt zviedri, izdarot 42 metienus pa vārtiem, piedzīvoja otro zaudējumu trīs spēlēs.

$duelID=613;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Jau spēles trešajā minūtē Eliass Lindholms vairākumā vadībā izvirzīja zviedrus, bet jau pēc minūtes Kleitons Kellers panāca izlīdzinājumu. 14. minūtē Lindholms guva savus otros vārtus, bet amerikāņi izturēja zviedru ofensīvu un nepilnas divas minūtes pirms pārtraukuma Džonijs Gudro izlīdzināja rezultātu – 2:2. Vārtu birums pirmajā periodā ar to nebeidzās, jo pēc 35 sekundēm Viktors Hedmans ar spēcīgu metienu no zilās līnijas atjaunoja Zviedrijai pārsvaru.

Amerikāņi spēja arī trešo reizi atspēlēties, turklāt to izdarot jau otrā perioda sākumā – savus otros vārtus mačā guva Gudro. Turpinājumā abas komandas izniekoja vairākas labas iespējas, teicami spēlējot abiem vārtsargiem Viktoram Fastam un Džimijam Hovardam. Pēdējo vārdu mačā teica ASV hokejisti – spēles 52. minūtē Konora Mērfija metienu no zilās līnijas pielaboja Džejtī Komfers, nodrošinot Ziemeļamerikas pārstāvjiem uzvaru.

Zviedrijas izlases spēlētāji līdz pat pamatlaika izskaņai darbojās disciplinēti, bet pēdējās piecās minūtēs pamanījās nopelnīt trīs noraidījumus, kas arī neļāva īsti pacīnīties par neizšķirtu pamatlaikā. Savukārt ASV hokejisti spēles gaitā sešas reizes nopelnīja noraidījumus, bet zviedri tikai reizi izmantoja vairākuma priekšrocību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!