Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV hokeja izlase sestdien 2022. gada pasaules hokeja čempionāta B apakšgrupas spēlē 3:2 (1:1. 1:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Zviedriju, kura piedzīvoja pirmo neveiksmi turnīrā.

Spēles trešajā minūtē amerikāņi savā aizsardzības zonā ļoti pavirši saspēlējās, un Oskars Langs ripu pārtvēra. Uzbrukuma turpinājumā Nilss Āmans piespēlēja Rasmusam Dalīnam, kurš devās tuvāk vārtiem un ar pirmo metienu spēlē guva vārtus. ASV iedzinējos bija tikai piecas minūtes. Uzbrukuma zonā ASV hokejisti pie laukuma apmales izcīnīja ripu, Bens Mejerss piespēlēja Ādamam Godetam, kurš zibenīgi meta, atrodoties ārpus iemetiena apļa. Ripa ielidoja tālajā vārtu augšējā stūrī.

Mača turpinājumā zviedri vairāk darbojās ar ripu, un otrās trešdaļas pirmajā pusē Makss Fribergs ātrā uzbrukumā ripu trāpīja pa vārtu stabu. Brīdi vēlāk Zviedrijai neieskaitīja vārtu guvumu. Karls Grunstrēms pēc Jakoba Petersona piespēles noslēdza ātru pretuzbrukumu, taču ASV pieprasīja video atkārtojumu, jo uzskatīja, ka zviedri uzbrukuma zonā ieslidoja aizmugures stāvoklī. Šīs aizdomas apstiprinājās pēc ilgas video atkārtojuma skatīšanas.

Amerikāņi turpinājumā izturēja lielu Zviedrijas ofensīvu, praktiski netiekot pāri savai laukuma pusei, taču tad viņi sagaidīja iespēju vairākumā. Tajā izdevās skaista izspēle, un pēc Godeta piespēles neskatoties precīzu metienu izpildīja Neits Šmits, kurš savai komandai 39. minūtē deva vadību.

Zviedrija rezultātu izlīdzināja 47. minūtē, turklāt tai palīgā nāca veiksme. Lūks Hjūzs no savas zonas izdarīja piespēli, bet viņam salūza nūja. Viņš uzreiz devās pēc citas nūjas, taču tas atbrīvoja ceļu uz vārtiem Karlam Grunstrēmam, kurš ripu pārtvēra. Viņš pieslidoja tuvāk un izpildīja precīzu metienu tālajā vārtu augšējā stūrī.

Aizraujošā spēles turpinājumā rezultāts līdz pamatlaika beigām nemainījās, bet tam sekoja pagarinājums. Arī tajā vienības bija spēkos līdzīgas, taču 12 sekundes pirms beigām ātrā uzbrukumā Tīdžejs Tainens piespēlēja Godetam, kurš bija precīzs otro reizi un izrāva savai komandai svarīgu uzvaru.

ASV hokejisti šajā mačā spēlēja ar pieciem aizsargiem, tāpēc komandas kapteiņa Seta Džounsa spēles laiks bija 34 minūtes un 37 sekundes.

Kopvērtējumā B grupā Somija ir līderpozīcijā, kas piecās spēlēs tikusi pie 13 punktiem, Zviedrija noslīdēja uz otro vietu ar 12 punktiem, bet ASV tagad trešo vietu ieņem ar 10 punktiem. Čehija un Latvija ir nākamajās pozīcijās ar septiņiem un pieciem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!