Foto: AFP/Scanpix
Par pasaules čempionāta priekšsacīkšu Ķelnes grupas uzvarētājiem otrdien, 16. maijā, kļuva ASV hokeja izlase, kas aizraujošā cīņā ar 5:3 (0:1, 3:2, 2:0) pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krievijas valstsvienību.
Krievijas izlasei tā bija pirmā neveiksme turnīrā, pēc kuras komanda Ķelnes grupas noslēgumā ieņēma otro vietu. Gan ASV, gan Krievija savas ceturtdaļfināla spēles aizvadīs Ķelnē, un abām pretiniekos būs viena no divām izlasēm - Čehija vai Somija.

ASV izlase spēles gaitā trīs reizes atspēlējās un beigās guva uzvaru principiālā duelī. Lai gan Krievijas hokejisti pirmajā periodā izdarīja vien trīs metienus pa pretinieku vārtiem, tieši Znaroka vadītā komanda guva pirmos vārtus. Ātrajā pretuzbrukumā Ņikita Gusevs ar teicamu metienu raidīja ripu starp ASV izlases vārtsarga Džimija Hovarda kājsargiem.

PASAULES ČEMPIONĀTA SPĒĻU KALENDĀRS/ REZULTĀTI
PASAULES ČEMPIONĀTA GRUPU KOPVĒRTĒJUMS

Otrā perioda sākumā Kevins Hejss izmantoja vairākumu, panākot 1:1, pēc sešām minūtēm Antons Belovs atguva Krievijai vadību, bet 33. minūtē Dilans Larkins ar precīzu plaukstas metienu atkal izlīdzināja rezultātu. 37. minūtē Gusevs guva savus otros vārtus spēlē un trešo reizi vadībā izvirzīja Krieviju, bet jau pēc pusotras minūtes savu otro "golu" mačā guva Hejss, kurš bija atstāts nepieskatīts vārtu priekšā.

Uzvaras vārtus amerikāņiem septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Anderss Lī, izmantojot skaitlisko vairākumu. 22 sekundes pirms pamatlaika beigām Broks Nelsons bez problēmām raidīja ripu jau tukšajos Krievijas vārtos, pieliekot punktu šajā duelī.

$duelID=681;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!