Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules hokeja čempionā A apakšgrupas spēlē Košicē ASV izlase ar rezultātu 7:1 (4:0, 2:1, 1:0) pārspēja Dānijas valstsvienību.

Spēles 11. minūtē ASV izgāja divatā pret vārtsargu, un Frenks Vatrano saņēma piespēli no Dereka Raiena un izdarīja precīzu metienu. Alekss Debrinkats pusminūti vēlāk ASV izlases pārsvaru dubultoja. Amerikāņi turpināja atrauties no dāņiem, kad Džeimss van Rīmsdaiks 15. minūtē vārtu priekšā nospēlēja acīgi un ar nūjas pieskārienu mainīja ripas lidojuma virzienu, gūstot vārtus. Savukārt Kriss Kreiders pirmās trešdaļas izskaņā guva arī ceturto "golu".

Niks Olesens spēja noslēgt Dānijas izlases uzbrukumu ar precīzu metienu un deficītu samazināja. Vēlāk pusotras minūtes laikā ASV hokejisti gūst divus vārtus. Vispirms Alekss Debrinkats 32. minūtē guva savus otros vārtus, bet tad Dilans Larkins jau panāca piecu golu pārsvaru. Trešajā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vairākiem noraidījumiem, taču 52. minūtē Džeks Eikels realizēja vairākumu un panāca mača gala rezultātu.

ASV izlasei izcīnīja ceturto uzvaru pasaules čempionātā, un tā ar 11 punktiem ierindojas trešajā vietā A apakšgrupā. Dānijas hokejisti ar pieciem punktiem ir sestajā vietā.

$duelID=1257;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!