Foto: LETA
Latvijas hokeja izlasei izcīnītās pasaules čempionāta bronzas medaļas nozīmē ļoti daudz, un to varēja redzēt uzreiz pēc spēles, sacīja ASV hokejists Roko Grimaldi.

Latvijas hokeja izlase svētdien cīņā par bronzas medaļām ar rezultātu 4:3 pagarinājumā pārspēja ASV valstsvienību, pirmo reizi tiekot pie pasaules čempionāta godalgām.

"Varēja redzēt, ko tas viņiem nozīmē," Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) preses dienestam teica Grimaldi. "Es domāju, ka viņi, iespējams, to vēlējās nedaudz vairāk nekā mēs. Pēc pirmā perioda mēs runājām, ka mums tas ir jāgrib tikpat ļoti kā viņiem, jo viņi spēlēja tā, it kā tā būtu spēle par zelta medaļu, nevis tikai par bronzu. Nedomāju, ka mēs sasniedzām viņu intensitāti spēles pamatlaikā."

Viens no ASV izlases līderiem Alekss Taks sacīja, ka hokejā bieži vien uzvaru izšķir pāris centimetri, un šoreiz tie nospēlēja par labu Latvijai.

"Pareizajā laikā uzvarēt var jebkura komanda. Šī bija Latvijas diena, un viņi pārspēja mūs," norādīja Taks.

Miks Indrašis sarunā ar IIHF piebilda, ka lielās komandas pieradušas katru gadu cīnīties par medaļām. "Mums šī bija teju vienīgā iespēja. Tas ir neticami," piebilda latvietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!