Foto: Reuters/Scanpix
2016. gada pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālā kā pēdējā B apakšgrupā iekļuva ASV izlase, kurai pietika ar vienu punktu spēlē pret Slovākiju.

ASV izlase ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Slovākijas valstsvienībai, kura noslēdza turnīru. Slovākiem bija nepieciešama uzvara pamatlaikā, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Spēle iesākās piesardzīgā cīņa, taču slovāki lēnām sāka pārņemt mača iniciatīvu, kas perioda izskaņā ļāva izvirzīties vadībā. ASV hokejisti aizsardzībā pozicionāli nospēlēja neveiksmīgi, un ripu Mareks Viedenskis nogādāja Kristianam Jarošam, kurš pēc nelielas pauzes raidīja to vārtos.

Otrās trešdaļas sākumā Mareks Viedenskis guva ceļgala savainojumu un devās uz ģērbtuvēm. Komandas sāka pelnīt noraidījumus, un 27. minūtē vairākumā ASV valstsvienība rezultātu izlīdzināja, kad pēc Deivida Varsofska metiena ripa trāpīja Brokam Nelsonam pa slidu un slīdēja vārtos. Tiesneši pēc video atkārtojuma secināja, ka "gols" jāieskaita. Slovāki bija tuvu, lai atgūtu vadību, bet savus momentus nerealizēja.

Trešajā periodā ASV izspēlēja uzbrukumu, un vārtu priekšā Niks Folinjo bakstīja ripu vārtos, un tā no Jaroša kājas ieslīdēja Slovākijas "cietoksnī". 53. minūtē Dominiks Graņāks izdarīja tālu metienu, ripa trāpīja pa Tomaša Marčinko nūju, bet tad tā no Pavola Skaļicka rokas ielidoja vārtos (2:2). Slovākijas izmisīgie centieni pamatlaikā izraut uzvaru nebija veiksmīgi. Līdz ar to jau pirms pagarinājuma visi zināja, ka slovākiem turnīrs noslēdzies, tomēr Marko Daņo papildlaikā guva vārtus un nodrošināja savas komandas uzvaru.

$duelID=367;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!