Foto: AP/Scanpix/LETA
Par 2018. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgāko spēlētāju atzīts bronzas medaļnieku ASV izlases kapteinis Patriks Keins.

29 gadus vecais NHL kluba Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs trīs reizes karjerā ir izcīnījis Stenlija kausu, 2013. gadā tika atzīts par Stenlija kausa vērtīgāko spēlētāju, bet tagad tituliem pievienojies arī pasaules čempionāta vērtīgākā spēlētāja balvu.

Keins šajā turnīrā kļuva par rezultatīvāko spēlētāju, 10 mačos gūstot astoņus vārtus un izdarot 12 rezultatīvas piespēles. Keins palīdzēja ASV izlasei tikt pie bronzas medaļām un pēc trīs gadu pārtraukuma atkal izcīnīt godalgas. Kopš 2004. gada amerikāņi tikai trešo reizi izcīnīja medaļas, turklāt visas bronzas.

Par pasaules čempionāta labāko vārtsargu direktorāta vērtējumā tika atzīts mājinieces Dānijas vārtu vīrs Frederiks Andersons, labākā aizsarga balvu saņēma zviedru hokejists Jons Klingbergs, bet par labāko uzbrucēju atzina somu zvaigzni Sebastianu Aho.

Savukārt masu mediju izvēlētajā simboliskajā izlasē par labāko vārtsargu iebalsots pasaules čempionu zviedru vārtu vīrs Anderss Nilsons, labāko aizsargu duetu sastāda viņa komandas biedri Adams Larsons un Olivers Ekmans-Larsons, bet uzbrucēju trio veido Rikards Rakels (Zviedrija), patriks Keins (ASV) un Sebastians Aho (Somija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!