ASV hokeja izlases treneris Džeks Kapuano ir apmierināts ar komandas spēli mazākumā, pēc pasaules čempionāta mača uzsvēra valstsvienības stūrmanis.

Ziņots, ka Latvijas hokeja izlase ceturtdien savā ceturtajā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 2:4 atzina ASV valstsvienības pārākumu. Otros un ceturtos vārtus ASV komandā guva izlases vecākais spēlētājs Braiens Boils un jaunākais hokejists Metjū Benjērs.

"Sagaidījām, ka būs vairāk noteikumu pārkāpumu, taču tajā pat laikā labi spēlējām mazākumā. Ar katru spēli cenšamies progresēt un ar smagu darbu mēģinām nopelnīt savas iespējas uzbrukumā," pēcspēles preses konferencē stāstīja Boils.

Ceturtos vārtus Benjērs guva pēc Boila piespēles. "Gūt vārtus ir pats patīkamākais spēlē. Metjū pēc otrā perioda teica, lai iemetu vēl vienus. Patīkami redzēt, ka komandā enerģiju ienes jauni spēlētāji. Vakar runājām par to, kādā veidā varam dot artavu komandai, un tas arī izdevās," atzīmēja Boils.

Pieredzes bagātais amerikāņu uzbrucējs aizvadītajā sezonā bija bez spēļu prakses.

"Bija diezgan grūti nespēlēt visu sezonu, taču man bija izveidojusies sava rutīna, arī nespēlējot mačus. Esmu ļoti noilgojies spēlēt. Man ir 36 gadi, taču joprojām ir noskaņojums spēlēt. Ceru, ka arī ķermenis to ļaus," pauda Boils.

Tikmēr Kapuano atzīmēja, ka izlase turas kopā visu turnīra laiku, taču ir pāris lietas, pie kurām vajadzētu piestrādāt. "Galu galā esmu apmierināts ar spēli mazākumā un atdevi, ar kādu spēlētāji bloķēja metienus," teica Kapuano.

Arī viņš atzīmēja veterāna Boila ieguldījumu ASV izlasē.

"Kā trenerim ir ļoti vērtīgi, ka šādos laikos ir spēlētājs komandā, kas palīdz visam korpusam. Šādi spēlētāji palīdz nogludināt nesaskaņas un nodot vēsti pārējiem par to, ko vēlamies no viņa redzēt," atklāja Kapuano.

Tāpat Kapuano izcēla Benjēru, kuram sola augstu vietu nākamajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā.

"Viņš ir jauns puisis un vēlas mācīties, visu laiku skatās video. Viņam ir iespēja spēlēt kopā ar gados vecākiem hokejistiem un mācīties no viņiem, lai saprastu, kādās niansēs vēl viņam ir jāpieliek," teica Kapuano.

Piektdien Latvijas izlase tiksies ar Norvēģiju, 30. maijā būs spēkošanās ar Somiju, bet 1. jūnijā – ar Vāciju.

Ar deviņiem punktiem četrās spēlēs B grupas līderes ir Vācija un ASV, septiņi punkti ir Latvijai, Kazahstānai un Somijai, kura aizvadījusi trīs mačus. Pa trim punktiem četrās spēlēs nopelnījušas Kanāda un Norvēģija, bet Itālija ir vienīgā komanda, kurai čempionātā vēl nav izdevies izcīnīt punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!