ASV hokeja izlase ceturtdien Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā kā pirmā iekļuva pusfinālā.

"Arēnā Rīga" notikušajā spēlē ASV ar rezultātu 6:1 (3:0, 1:1, 2:0) uzvarēja Slovākiju un turpinās cīņu par godalgām.

Braiens Boils spēles 14. minūtē ieguva ripu pēc neveiksmīga Slovākijas izlases spēlētāja metiena un pats devās uzbrukumā, kura noslēgumā izdarīja precīzu metienu virs Ādama Huskas kājsarga. Divas minūtes vēlāk uzbrukuma zonā Ēriks Robinsons no aizvārtes piespēlēja Kevinam Lebenkam, kurš ātri ripu atdeva Kolinam Blekvelam, un viņš vēlreiz raidīja ripu Slovākijas izlases vārtos. Pirmā trešdaļa noslēdzās ar Konora Gārlanda izcīnītu ripu neitrālajā zonā un precīzu metienu pēc Mareka Djalogas apspēlēšanas.

Slovākija savus pirmos vārtus guva spēles 33. minūtē, kad Roberts Lantoši viduszonā nogādāja ripu Peteram Cehlarikam, kurš iegāja uzbrukuma zonā un no iemetiena apļa izdarīja metienu virs Kela Pītersens pleca. Tomēr četras minūtes vēlāk Blekvels ilgā ASV uzbrukumā saņēma piespēli no Robinsona un ar precīzu metienu tukšajā vārtu malā atjaunoja trīs vārtu pārsvaru.

Trešajā trešdaļā ASV vairs nesteidzās uzbrukumā un spēlēja droši. Tomēr viņiem 46. minūtē izdevās pārtvert ripu un pretuzbrukumā izspēlēt līdz vieglam Sašas Hmeļevska vārtu guvumam. 75 sekundes pirms mača beigām Gārlands guva arī sestos vārtus un pielika treknu punktu spēlei.

Šajā mačā ASV izlasē traumas guva Mets Rojs un Metijs Bernīrs. Abi laukumu pamata pirmajā trešdaļā un vairs neatgriezās.

ASV izlase zaudējumus nav piedzīvojusi kopš pirmās spēles pasaules čempionātā, un šī bija septītā uzvara pēc kārtas.

Amerikāņi savus pretiniekus uzzinās tikai pēc pārējo ceturtdaļfināla spēļu noskaidrošanas, jo šogad pusfinālos komandas tiek izsētas pēc grupu turnīru rezultātiem. Tātad ASV pusfinālā spēkosies ar komandu, kura grupu turnīrā bija zemākajā pozīcijā no šīm četrām valstsvienībām.

ASV – Slovākija 6:1 (3:0, 1:1, 2:0). Spēle noslēgusies.
Vārtu guvēji: Braiens Boils (13:08 min., 1:0), Kolins Blekvels (15:25 min., 2:0), Konors Gārlands (19:30 min., 3:0), Kolins Blekvels (36:50 min., 4:1), Saša Hmeļevskis (45:15 min., 5:1), Konors Gārlands (58:45 min., 6:1) – Peters Cehlariks (32:12 min., 1:3)
Metieni pa vārtiem: 33 (16+10+7) – 28 (7+12+9)
Soda minūtes: 6 – 6

$duelID=1421;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!