Foto: F64

Norvēģijas komanda, spēlējot vairākiem meistarīgiem hokejistiem, spēj laukumā parādīt ātru hokeju , sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas valstsvienības uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Pirmdien plkst.16.20 Tamperē uz ledus nūjas krustos Latvijas un Norvēģijas hokejisti.

Balcers, kurš pusaudža vecumā devās uz Norvēģiju un tur arī sāka savu hokejista karjeru, atklāja, ka mačos pret norvēģiem papildus neiespringst, taču vienmēr ir vēlēšanās uzvarēt.

Tāpat uzbrucējs norādīja, ka lielākā daļa no norvēģu spēlētājiem ir pazīstama, un pēdējos gados Norvēģijas valstsvienībā nav bijušas kardinālas izmaiņas.

"Diezgan daudzus pazīstu, varētu pat teikt, ka visi ir zināmi. Viņiem nav daudz mainījusies komanda, tikai daži jauni čaļi ir klāt pienākuši," stāstīja Balcers. "Domāju, ka sliktāka komanda noteikti nav, jo viņi spēlē tāpat, kā spēlēja iepriekš, tās sistēmas nav mainījušās. Būs grūts pretinieks."

Jau vēstīts, ka Norvēģijas hokejisti, izsējot trīs vārtu pārsvaru, vien pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Lielbritāniju ar rezultātu 4:3. Balcers stāstīja, ka viņaprāt, par spēles iznākumu ir atbildīga norvēģu vājā disciplīna mača izskaņā.

"Redzēju beigas, laikam disciplīna pievīla," teica uzbrucējs. "Angļi arī beigās normāli uzspieda, norvēģi palaida vaļā aizsardzību un iedeva angļiem arī iespējas. Norvēģi, vienkārši domājot, ka jau vinnēja, atlaida, bet hokejs beidzas pēc 60 minūtēm."

Viņš pieminēja, ka pagaidām Latvijas izlasei vēl nav skaidra plāna, kāda taktika tiks izmantota pret norvēģiem, jo video sapulce ir vēl priekšā, taču vairākuma un mazākuma iestrādes jau tika iemēģinātas treniņā.

"Viņiem patīk pieturēt ripu, bet viņi arī skrien un vienkārši met zonā," rītdienas pretinieku spēles stilu raksturoja Balcers. "Tāds diezgan agresīvs hokejs. Teiktu arī, ka diezgan ātri spēlē. Ir meistari, kuri ir ātri spēlētāji, un ir arī fiziski spēlētāji. Viņiem ir viss."

Artis Ābols: norvēģi allaž bijuši sīksti, un tādi būs arī rīt


Latvijas hokeja izlases galvenā trenera asistents Artis Ābols norādīja, ka Norvēģijas hokejisti vienmēr bijuši sīksti pretinieki. Ābols uzsvēra, ka rīt laukumā būs redzama sīva cīņa, taču nav sagaidāma krasa atšķirība starp Latvijas iepriekšējo pretinieku somu spēles stilu un norvēģiem.

"Viņi vienmēr ir bijuši sīksti, tādi viņi noteikti arī būs rīt," teica treneris. "Domāju, ka rīt tā spēle, ja salīdzina ar ASV un ar Somiju, būs kaut kas pa vidu."

Latvija, spēlējot pret Somiju, pārņēma pretinieku stilu un rādīja pragmatiskāku, lēnāku un pārdomātāku hokeju, un, kā atklāja Ābols, arī rītdien Latvija pieturēsies pie līdzīgas taktikas. "Gribam būt organizētāki un agresīvāki mūsu "presingā", to mēs arī tagad treniņā darījām. Tajā pašā laikā, kad ripa būs zaudēta, mēs tai nedzīsimies pakaļ, kā tas bija vakar," Ābols raksturoja veidu, kādā Latvija rītdien spēlēs.

"Spēles pirmajā daļā bija redzams, ka vakardienas spēle [pret Čehiju] uz britiem ir atstājusi lielu iespaidu, un viņi tomēr ir salīdzinoši gados komanda," norvēģu izlaisto pārsvaru pret britiem un uzvaru tikai pagarinājumā pamatoja Ābols. "Tāpēc arī trešajā trešdaļā spēja atspēlēties. Divus vārtus norvēģi guva vairākumā, bet tas saka arī to, ka ir jāspēlē līdz galam."

Tāpat viņš izcēla, ka Norvēģijas izlases līderu trijnieku veido brāļi Matīass un Kens Andrē Ulimbi un Matss Roseli Ulsens, taču šis pats virknējums arī ielaida vārtus noslēdzošajā trešdaļā.

"Ņemsim vērā to, ka norvēģiem būs otrā spēle divās dienās, tas arī uz viņiem noteikti atstās iespaidu. Varbūt spēle nebija ātra, bet divas trešdaļas norvēģi ripu kontrolēja un viss ritēja mierīgā gaitā. Viņi domāja, ka nospēlēs tā arī līdz beigām," stāstīja galvenā trenera palīgs.

Ābols atklāja, ka vārtos atkal stāsies Elvis Merzļikins, savukārt Artūra Kuldas, kurš neliela savainojuma dēļ izlaida maču pret somiem, dalība nākamajā spēlē vēl ir zem jautājuma zīmes.

Runājot ar Latvijas žurnālistiem īsi pēc treniņa, Ābols vēl nevarēja apstiprināt Kristiāna Rubīna pievienošanos Latvijas valstsvienībai, taču uzsvēra, ka no Latvijas Hokeja federācijas puses ir izdarīts viss iespējamais, lai aizsargs varētu pievienoties izlasei. Tomēr neilgi pēc tam tapa zināms, ka Rubīnam viņa pārstāvētā Toronto "Maple Leafs" ir devusi atļauju doties palīgā Latvijai, un aizsargs pievienosies izlasei pirms mača pret Čehiju.

Latvijai nākamais mačs paredzēts pirmdien ar Norvēģiju, kamēr 19.maijā latviešiem pretī stāsies Čehija, un dienu vēlāk gaidāma cīņa ar Austriju. 22.maijā Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs ar maču pret Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!