Austrijas izlasei cīņā ar Latviju piektdien Tamperē pasaules hokeja čempionāta mačā diskvalifikācijas dēļ palīdzēt nevarēs aizsargs Filips Vimmers, ziņo Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Vimmers diskvalificēts uz vienu spēli un būs spiests izlaist maču ar Latviju.

IIHF Disciplinārā kolēģija Vimmeram piespriedusi vienas spēles diskvalifikāciju neatļautu uzbrukumu galvas vai kakla rajonā.

Pārkāpums tika fiksēts trešdienas spēlē, kurā Austrija ar 3:5 piekāpās Norvēģijai.

Otrā perioda beigās norvēģu uzbrucējs Eiriks Salstens slidoja gar apmali austriešu rezervistu soliņa tuvumā, cenšoties tikt pie ripas, kuru gar apmali piespēlēja komandas biedrs Martins Ronnills. Cenšoties to neļaut Salstenam, Vimmers mēģināja pielietot spēka paņēmienu, bet ar kreiso roku trāpīja pretiniekam pa galvu. Pēc sitiena Salstens nokrita uz ledus.

Disciplinārā kolēģija lēma, ka Vimmers apdraudēja Salstena drošību un ir pelnījis vienas spēles diskvalifikāciju, kura viņam tiks piemērota piektdienas cīņā ar Latviju.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu izlasē pasaules hokeja čempionātā Tamperē piektdien mačā ar Austriju pirmo spēli šāda ranga turnīrā aizvadīs uzbrucējs Klāvs Veinbergs, spēlējot vienā maiņā ar Rihardu Mareni un Renāru Krastenbergu, bet 13.uzbrucējs būs Deniss Smirnovs, ārpus pieteikuma paliekot astotajam aizsargam Arvilam Bergmanim.

B apakšgrupas mačs "Nokia Arena" Tamperē sāksies plkst.20.20, tiešraidē to pārraidot Latvijas Televīzijas 7.kanālam (LTV7).

B apakšgrupā līdere pēc četrām kārtām ar 11 punktiem ir Zviedrija, kurai ar desmit punktiem seko Somija, bet tālāk ar astoņiem punktiem ir ASV un septiņiem - Čehija. Ar pieciem punktiem seko Norvēģija, pa trim punktiem ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta.

Svētdien Latvija pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!