Foto: Reuters/Scanpix
Pirmo lielo pārsteigumu 2015. gada pasaules čempionātā sestdien sagādāja Austrijas hokeja izlase, kas A grupā savā pirmajā mačā ar 4:3 pēcspēles metienos pieveica Šveices valstsvienību.

Šveiciešiem mača lielāko daļu bija ievērojams pārsvars, taču savu pārsvaru kaimiņu duelī nespēja realizēt.

Jau spēles otrajā minūtē Felisjēns di Buā guva šveiciešiem pirmos vārtus. Ceturtajā minūtē Šveicei bija lieliska iespēja palielināt pārsvaru, tomēr Kevins Romī neizmantoja piespriesto "bullīti". Otrā perioda sākumā Tomass Rafls atrada spraugu starp vārtiem un Šveices vārtsargu Reto Beru, panākot izlīdzinājumu 1:1. Pēc brīža Andress Ambūls mazākumā guva šveiciešiem otros vārtus un šķita, ka Šveice salauzīs pretinieku pārsvaru. Taču līdz perioda izskaņai vārti vairs netika gūti, ļaujot Austrijai cerēt uz labvēlīgāku rezultātu mačā.

$d_id=9; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Austrija savas iespējas izmantoja, trešā perioda sākumā Braiens Leblers pielaboja metienu, panākot izlīdzinājumu. Austrija izveidoja vēl vairākus momentus, pārņemot iniciatīvu spēlē. Deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām austriešu centienus apstādināja Šveice pēc Matiasa Bībera metiena atgūstot vadību. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē Austrija nomainīja vārtsargu un spēja izraut neizšķirtu – pēdējā minūtē pēc Tomasa Rafla metiena ripu pielaboja Mihaels Rafls.

Pēcspēles metienos lieliski darbojās Austrijas vārtsargs Bernhards Štarkbaums, kurš tika atzīts par austriešu labāko spēlētāju cīņā. Štarkbaums palika nepārspēts, bet Austrijai "bullīti" realizēja Konstantīns Komareks.

Kā zināms, Austrija un Šveice ir Latvijas pretinieces A grupā, kurā vēl ir Kanāda, Zviedrija, Čehija, Vācija un Francija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!