Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases izpildījumā bīstamākais ir vairākums un uzbrukums, uzskata vienības nākamo pretinieku Austrijas izlases galvenais treneris Menijs Viveiross.

Abām komandām otrdien paredzētā savstarpējā spēle būs trešā turnīrā, kurā viena no tām tiks pie pirmās uzvaras. Līdzšinējos mačos Latvijas izlase ar 0:6 kapitulējusi Krievijai un ar 1:4 zaudējusi ASV valstsvienībai, bet Austrija ar attiecīgi 3:5 un 1:3 piekāpusies ASV un Francijai.

"Mēs neesam apmierināti ar zaudējumiem pirmajās divās turnīra spēlēs. Abās mums bija iespējas uzvarēt, taču to paveikt liedza pieļautas kļūdas," saka Viveiross. "Tagad tā jau ir pagātne, tāpēc koncentrējamies spēlei pret Latviju, kas ir ļoti meistarīga un labi trenēta komanda. Lai rīt uzvarētu, mums būs jādemonstrē savs labākais sniegums."

"Latvijas izlasē ir spēlētāji ar augstu individuālo meistarību un māku apspēlēt viens pret vienu. Izteiktu vājo vietu šai komandai neredzam, tomēr, spēlējot tā, kā to vēlamies, mums ir izredzes," uzskata treneris. "Zinu, kādas ir mūsu spēcīgākās puses, taču nevaru pateikt, vai kādā spēles elementā esam pārāki par latviešiem."

"Esmu pārsteigts par to, cik labi Latvijas izlase spēlē vairākumā un cik meistarīgi veido savus uzbrukumus. Tā ir ļoti bīstama komanda, bet latviešu nesenās neveiksmes vārtu gūšanā tikai demonstrē, kāds mēdz būt hokejs. Mums ir tieši tādas pašas problēmas," piebilda Viveiross, kurš nebija informēts par to, ka Latvijas hokejisti pēdējās piecās pasaules čempionātu spēlēs guvuši tikai vienus vārtus.

"Spēle pret Latviju daļēji būs "visu vai neko" cīņa, jo, ieilgstot zaudējumu sērijai, katra mača iznākums kļūs arvien svarīgāks. Latvijas izlase atrodas identiskā situācijā," izcēla treneris.

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija ceturtdien tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!