Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins pēc "sausās" uzvaras pār Dienvidkorejas izlasi šāgada pasaules čempionātā atzina, ka spēle bijusi grūta, bet Rūdolfs Balcers pauda pārsteigumu par pretinieku "švako" spēli.

Kā ziņojām, trešajā spēlē šāgada pasaules čempionātā Latvija ar 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) pārspēja Dienvidkoreju. Latvijas izlasei tā bija otrā uzvara, bet korejiešiem – trešais zaudējums.

"Korejieši švaki sāka, bet arī viņiem bija momenti, Elvis "izvilka"," saka Rūdolfs Balcers, kurš šajā spēlē guva vienus vārtus. "Likās normāla komanda, čaļi slido, ir meistarīgi, var iesist vārtus, šodien pārsteidza."

"Iepriekšējā spēlē mums švaki gāja, šodien mainījām taktiku, spēlējam mierīgi," intervijā LTV7 teica Merzļikins. "Grūta spēle bija, jo maz metienu [pa vārtiem], bet tie bija sarežģīti. Kā teica treneris, nevajag nenovērtēt pretinieku. Priecājos, ka spēju sakoncentrēties visām 60 minūtēm."

Vienā no epizodēm Latvijas izlasi un Merzļikinu no zauētiem vārtiem glāba vārtu stabiņš, un vārtsargs esot tam pateicis paldies. "Vārtu stabs ir mans labākais draugs," pasmējās Elvis. "Metieni vienmēr ir bīstami, jo tu nekad nezini, kur ripa aizlidos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!