Foto: LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien aizvada pirmo treniņu ar Latvijas hokeja izlasi pirms gaidāmā pasaules čempionāta, sociālajā vietnē "Twitter" ziņo hokeja žurnālists Ulvis Brože.

Jau ceturtdien pirmo reizi ar izlasi uz ledus kāpa Kolumbusas "Blue Jackets" vienības vārtsargs Elvis Merzļikins, bet piektdien valstsvienības treniņiem pievienojies uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Abiem NHL pārstāvjiem sezona noslēdzās, viņu pārstāvētajām komandām neiekļūstot "play-off". Balcers nupat aizvadīja savu rezultatīvāko sezonu NHL, 61 mačā sakrājot 23 punktus (11 vārti un 12 rezultatīvas piespēles).

Liepājnieks savā pirmajā treniņā ar vienību iespēlēts vienā virknējumā ar Ronaldu Ķēniņu un Rodrigo Ābolu, novēroja Brože.

Žurnālists raksta, ka vienu uzbrucēju virknējumu veido Rihards Bukarts, Andris Džeriņš un Renārs Krastenbergs, citā maiņā spēlē Roberts Bukarts, Oskars Batņa un Rihards Marenis, bet vēl citu virknējumu pārstāv Nikolajs Jeļisejevs, Deniss Smirnovs un Mārtiņš Dzierkals. Vieta kopīgā virknējumā atvēlēta arī Oskaram Lapinskim, Klāvam Veinbergam, Edgaram Kuldam un Patrikam Zabusovam.

Vērts piebilst, ka starp šiem hokejistiem nav manāms kandidātu sarakstā esošais deviņu pasaules čempionātu dalībnieks Miks Indrašis.

Latvijas hokejisti 8. un 9. maijā mājās "Arēnā Rīga" aizvadīs mačus ar Kazahstānas izlasi, kas būs pēdējās spēles pirms pasaules čempionāta. Līdz šim četrās pārbaudes spēlēs ar Francijas un Šveices valstsvienībām izcīnīta viena uzvara.

2022. gada pasaules čempionāts hokejā no 13. līdz 29. maijam notiks Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē. Latvijas izlase dalību turnīrā uzsāks 13. maijā ar spēli pret ASV hokeja valstsvienību, kuras vadība nupat atklājusi savas izlases sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!